dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Middelfart har fundet totalrådgiver til nyt museum

Det gamle sindssygehospital i Middelfart skal blive til det nye museum MIND, der har fokus på psykisk sygdom og mental trivsel. Omdannelsen har været i udbud, og C. F. Møller Danmark A/S er valgt til at stå for totalrådgivningen af projektets byggedel.
7. JUN 2024 12.50

Det var stor interesse for opgaven om at omdanne det det tidligere sindssygehospital i Middelfart til det nye museum MIND. I prækvalifikationsrunden var der således hele 13 totalrådgivergrupper, der udtrykte interesse i at afgive tilbud.

Herfra blev de tre totalrådgivergrupper Cubo Arkitekter, Rønnow Arkitekter og C.F. Møller Danmark A/S valgt til at afgive tilbud på opgaven. Og nu har middelfar kommune så peget på C. F. Møller, som vinder af opgaven. Det oplyser kommunen i en meddelelse.

- Det er rigtig glædeligt, at der nu er fundet den rigtige totalrådgiver. Middelfart Museum glæder sig til at samarbejde med C.F. Møller, og vi ser frem til, at projekteringen nu kan gå i gang, sådan at vi kan klippe snoren til MIND i 2026, siger leder af Middelfart Museum, Maiken Rude Nørup.

Det nye MIND museum skal indrettes i en patientbygning på det tidligere sindssygehospital i Middelfart. Stedet husede gennem mere end 100 år tusindvis af psykiatriske patienter. Med Danmarks største samling af psykiatrihistoriske genstande vækkes historien om psykiatrien i Danmark til live gennem udstillinger om skiftende sygdomsopfattelser og behandlingsformer med fokus på nutidig relevans og personlige fortællinger.

- Vi er glade for at blive valgt, og ser frem til det fortsatte samarbejde med Middelfart Museum. Trivsel og velfærd ligger os meget på sinde, og vi er stolte over at kunne bidrage til formidlingen af dette med en ombygning af det tidligere sindssygehospital (Teglgårdsparken) i Middelfart til museum MIND, der både skal fortælle om stedets, men også psykiatriens historie, siger Rune Bjerno Nielsen, som er partner, arkitekt og afdelingschef for C.F. Møllers konkurrenceafdeling i Aarhus.

Ombygningen af MIND har et budget på 32 mio. kr.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.