dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Mortalin skal jagte rotter i to vestjyske kommuner

Det bliver firmaet Mortalin, som de kommende fire år skal hjælpe borgere og virksomheder de vestjyske kommuner med at bekæmpe rotter.
24. FEB 2023 13.08

HOLSTEBRO / LEMVIG: Holstebro og Lemvig kommuner har efter et udbud valgt firmaet Mortalin til at stå for rottebekæmpelsen i kommunerne i de næste fire år. Aftalen gælder fra 1. marts 2023. Kontrakten blev vundet i konkurrence med seks andre virksomheder, oplyser Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.
 
Aftalen tager udgangspunkt i kommunernes såkaldte rottehandleplan. Her er de tre fokusområder at sikre en effektiv rottebekæmpelse, sørge for at kommunikere med kommunens borgere og at forebygge forekomst af rotter. Det har derfor været væsentlige kriterier i udvælgelsen af den nye samarbejdspartner.
 
- Vi har især lagt vægt på at sikre en god kvalitet i bekæmpelsen og på at inddrage borgerne, når der bliver konstateret rotter. Et godt samarbejde mellem kommunen, rottebekæmperen og borgerne er nemlig nøglen til effektiv rottebekæmpelse. Vi er derfor glade for den nye aftale, siger chef for Natur, Miljø og Byggesag, Torben Mølgaard.

Fokus på service og bæredygtighed

Mortalin har mange års erfaring på området og prioriterer at levere en høj kvalitet omkring forebyggelse, information og bekæmpelse af rotter. Firmaet ser frem til samarbejdet med Holstebro Kommune.
 
- Et velgennemarbejdet udbudsmateriale har dannet grundlag for vores beskrivelse af opgaven, og de indledende dialoger med kommunen omkring ønsker og forventninger tyder på et godt og konstruktivt samarbejde med kommunen, så vi i fællesskab kan levere god service baseret på viden, erfaring og med borgeren i centrum, siger servicechef hos Motalin Peder Egestrand.
 
Der er desuden tænkt bæredygtighed ind i udbuddet. Mortalin vil begynde at anvende elbiler i rottebekæmpelsen, og gift skal - for at forebygge at rotterne bliver resistente - kun benyttes i de tilfælde, hvor det er absolut nødvendigt for at blive rotterne kvit. 

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.