dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Hovedstadens hospitaler får flere lynladere

Region Hovedstadens Regionsråd har netop vedtaget en udvidelse af lynladere til biler på hovedstadens hospitaler. I alt bliver der i løbet af to år opsat over 70 nye lynladeudtag.
KORT NYT21. MAJ 2024 15.38

HOVEDSTADEN: Nu bliver det nemmere at oplade sin elbil, når man besøger et af Region Hovedstadens hospitaler. Et enigt regionsråd har sagt ja til at få flere lynudtag på regionens matrikler. Konkret planlægges der opsætning af omkring 78 nye lynladeudtag i løbet af de næste to år på udvalgte matrikler rundt om i regionen.

- Det er fantastisk at se vores planer blive til virkelighed. Denne udvidelse vil gøre det meget lettere for folk at vælge en mere miljøvenlig transportform. Jeg er sikker på, at det vil have en positiv effekt på vores miljø og indirekte på folks sundhed, siger Line Ervolder (K), som er formand for Miljø- og Klimaudvalget.

Laderne er ikke kun forbeholdt hospitalspersonalet, men er tilgængelige for alle besøgende. Tiltaget er en del af bestræbelserne på at gøre det så let som muligt for borgerne i regionen at vælge en grønnere transportløsning.

Planen er, at Region Hovedstaden indgår aftale med samarbejdspartnere, der skal levere og drive ladestanderløsninger. Løsningen forventes at være omkostningsneutral, da man regner med, at de firmaer, der kommer til at drive ladestanderne, også står for opsætning og drift af dem.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.