dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Flere kommuner får millioner fra velfærdsteknologi-pulje
Med en pulje vil Erhvervsfremmebestyrelsen investere og sætte skub i implementeringen og skaleringen af velfærdsteknologi i Danmark.
Foto: Nordfyns Kommune

Flere kommuner får millioner fra velfærdsteknologi-pulje

Pengene skal blandt andet bruges på at styrke medarbejderes kompetencer med velfærdsteknologi inden for sundheds- og omsorgssektoren.

Det er Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der har uddelt penge fra en pulje på 69 mio. kr. Pengene skal bruges på at investere og sætte skub i implementeringen og skaleringen af velfærdsteknologi.

Blandt de kommuner der har fået tildelt penge fra puljen er Nordfyn, Assens, Faaborg Midtfyns, Nyborg og Helsingør kommuner, der sammen med University College Lillebælt (UCL) modtager 18,9 mio. kr. til et fællesprojekt kaldet VISER. 

Projektet VISER skal fremme implementeringen og skaleringen af velfærdsteknologiske løsninger ift. digital træning, medicinhåndtering og skærmbesøg, ved at styrke kompetencer hos medarbejdere inden for sundheds- og omsorgssektoren.

- Vi ser ind i en fremtid, hvor opgavens størrelse og kompleksitet øges, samtidig med, at vi ikke får flere medarbejdere til at løfte den. Det kræver nye og innovative måder at gøre tingene på. Vi tror på, at velfærdsteknologi kommer til at spille en helt afgørende rolle i at kunne nå ud til flere borgere og bevare den tryghed, der er så vigtig for os alle, siger formand for social- og sundhedsudvalget i Nordfyns Kommune, Jane Yndgaard (DF).

Også Thisted og Haderslev kommuner har fået tildelt penge fra puljen til et fællesprojekt. De to kommuner får cirka 6,9 mio. kr. til at optimere deres genoptrænings- og rehabiliteringsindsatser ved brugen af så kaldt arbejdskraftsbesparende teknologi.

Du kan se den samlede liste over tildelte projekter her.

lal

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.