dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Billund og Vejle investerer i vejforbindelser ved lufthavn
Billund og Vejle Kommuner investerer i udvidelser af to centrale vejforbindelser, der skal forbedre områdets trafikale udfordringer med tung trafik, når Billund Lufthavn udbygger sit cargoområde. (Arkivfoto).
Foto: Billund Lufthavn

Billund og Vejle investerer i vejforbindelser ved lufthavn

Billund Kommune har i budgettet afsat lidt under 9 mio. kr., og Vejle Byråd har besluttet at afsætte små 20 mio. kr. til vejprojekter.
15. MAR 2024 14.45

BILLUND / VEJLE: Med stigende passagertal planlægger Billund Lufthavn en udvidelse af cargoområdet, der vil medføre stigende godsmængder og mere lastbiltrafik. Derfor investerer Billund og Vejle kommuner nu i vejinfrastrukturen omkring lufthavnen ved ombygning af én vej og udvidelse af en anden, oplyser Billund Kommune.

I Billund har kommunalbestyrelsen i budgetforliget for 2024 afsat 8,7 mio. kr. til at udbygge Firhøjevej. Og fordi Hedevej går på tværs af kommunegrænsen, har byrådet i Vejle netop besluttet at afsætte 19,7 mio. kr. til udbygningen af den og tilslutningen til Grindstedvej.

Billund Kommune forestår projektering af projektet, og et koordineret samarbejde mellem Billund og Vejle Kommune sikrer styringen af det samlede tværgående vejprojekt.

- Jeg er generelt optaget af, at vi understøtter vores dynamiske erhvervsliv med de rette rammebetingelser. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi som følge af et rigtig godt samarbejde med Vejle Kommune nu kan understøtte lufthavnens udviklingsplaner, siger borgmester i Billund Stephanie Storbank (V). Hun suppleres af borgmester i Vejle Jens Ejner Christensen (V):

- Vejle Kommune ejer i dag godt en tredjedel af lufthavnen, og derfor har vi naturligvis en klar interesse i at understøtte den infrastruktur, der gør, at Billund Lufthavn fremadrettet kan udvikle sig positivt og også i fremtiden bidrage til at skabe vækst i vores region. Med de her nye vejopgraderinger tager vi ansvar for fremtiden ved at sikre, at det fortsat er attraktivt for store virksomheder at slå sig ned i området – også for de virksomheder, der har brug for opkobling til robuste fragtkorridorer.

En samlet udbygning af Firhøjevej og Hedevej dimensioneres efter de såkaldte DUO-2 vogntog (34 m), og i forbindelse med den samlede udbygning planlægges et forbud for kørsel med lastbil på den vestlige del af Firhøjevej. Dette vil medføre en aflastning af trafikken på Nordmarksvej.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.