dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

53 kommuner får påbud i sag om skolers brug af Chromebooks

Kommunerne skal efterleve påbuddet fra 1. august og senest 1. marts tilkendegive, hvordan de gøre det.
30. JAN 2024 10.35

Datatilsynet kræver, at 53 kommuner senest 1. marts tilkendegiver, hvordan de vil overholde regler om deling af elevdata med Google. Det oplyser tilsynet i en afgørelse på sin hjemmeside.

Afgørelsen er truffet som en del af en større sag, der handler om, hvorvidt 53 kommuners brug af bærbare Chromebook-computere og Google Workspace-programmerne i undervisningen i folkeskolen er lovlig eller ej.

Datatilsynet blev opmærksom på sagen, da en far i 2019 klagede over, at man kunne se hans otteårige søns navn og skole på platformen YouTube. Oplysningerne endte på YouTube, fordi en af sønnens venner havde lånt hans Chromebook og skrevet en besked på platformen.

Efterfølgende har Datatilsynet undersøgt kommunernes behandling af data i forbindelse med brug af Chromebooks og Google Workspace.

Tirsdag er tilsynet så kommet med en afgørelse, der giver påbud til kommunerne om, at behandlingen af personoplysninger skal ske i overensstemmelse med reglerne.

Kommunerne skal efterleve påbuddet fra 1. august 2024, men skal senest 1. marts tilkendegive, hvordan de har til hensigt at efterleve det.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.