dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Taxilov ophæves på flere småøer så private må køre taxa

Seniorpensionist Lars Møller er klar til at køre taxa uden regler på Endelave som frisættes.  
1. JUL 2024 11.42

Alle kan fra mandag køre med betalende passagerer uden krav på de fire små øer Bågø i Assens Kommune, Endelave i Horsens Kommune, Hjarnø i Hedensted Kommune og Orø i Holbæk Kommune. De er blevet fritaget fra taxiloven.

Det er de første fire øer, der er fritaget fra taxiloven, og flere ansøgninger er under behandling.

- Vi taler om områder, hvor det ikke er muligt at få en taxa, siger transportminister Thomas Danielsen (V).

- Med ø-taxaordningen sikrer vi maksimal mobilitet ved en liberalisering af området således, at alle kan køre med alle - uden krav om chaufførkort, sædeføler og taxameter.

Siden årsskiftet har det været muligt for kommuner at søge om fritagelse for taxiloven for øer mindre end Bornholm.

Glidebane?

Dansk Person Transport, der er brancheforening for bus- og taxivognmænd, er ikke begejstret. Det skyldes, at man ikke ved, om chaufføren er straffet, eller hvilket helbred vedkommende har. Desuden kan det blive en glidebane.

Det håber folketingsmedlem og transportordfører Jens Meilvang (LA) på. 

- Det er en rigtig god nyhed - men nu mangler vi bare at give samme tilladelse andre steder i landet. For hvis det tydeligvis fungerer på øerne, hvad holder så regeringen tilbage fra at give samme tilladelse i landdistrikterne, skriver han på det sociale medie X.

Ifølge Transportministeriet er flere ansøgninger under behandling, og det forventes, at Fur og Omø fritages fra taxiloven efter sommer.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.