dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Syddanmark indkøber laboratorieudstyr for over en halv mia. kr.

Pengene bruges til at indkøbe en ny fuldautomatiseret løsning til håndtering og analyse af blodprøver til syv laboratorier i regionen.
26. JUN 2024 10.50

SYDDANMARK: Hver år bliver der givet 30 mio. analysesvar på blodprøver i Region Syddanmark, og det tal vil stige i fremtiden. Men stigningen i antallet af prøver vil borgerne i Region Syddanmark ikke kunne mærke. Tværtimod kan de i nær fremtid forvente at få langt hurtigere svar, hvis de har fået taget blodprøve på sygehuset.

Det skyldes, at regionen har indgået en kontrakt med Roche Diagnostics A/S om levering af nyt udstyr til regionens syv klinisk biokemiske laboratorier, som i langt de fleste tilfælde kan give et prøvesvar på kun 60 minutter.

Kontrakten, som beløber sig til en værdi på 525 mio. kr. over ti år, blev underskrevet tirsdag og er tildelt på baggrund af et udbud, som blev lanceret i 2023. 

Med aftalen forpligter Roche Diagnostics A/S sig til at levere og implementere fuldautomatiseringsløsninger til hver af de syv klinisk biokemiske laboratorieafdelinger på de syddanske sygehuse i Vejle, Esbjerg, Aabenraa, Kolding, Odense, Svendborg og Sønderborg.

-  Jeg er rigtig glad for, at vi nu får ens udstyr til håndtering af blodprøver på tværs af regionens sygehuse. Kravene til både hastighed, mængde og kvalitet vil stige i de kommende år, og derfor er det vigtigt, at systemet er så automatiseret som muligt. På den måde kan vi håndtere flere blodprøver hurtigere. Samtidig sikres samarbejdet på tværs af de syv laboratorier og en ensartet kvalitet af prøveresultat for den enkelte patient, uanset hvilket sygehus de kommer på i Region Syddanmark, siger Lægelig direktør på OUH Bjarne Dahler-Eriksen, der er formand for styregruppen bag udbuddet.

Der forventes, at det nye system er fuldt implementeret på alle syv afdelinger i 2027.

 

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.