dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Svendborg indgår kontrakt med tøjleverandør til ældreplejen
Der er smil på læberne blandt medarbejderne i ældreplejen for det nye tøj. Her er tre medarbejdere fra Hjemmepleje Vest, fra venstre Nadja Juulsgaard, Sara Bay Hansen og Emilie Mikkelsen, der viser de nye klæder frem.
Foto: Svendborg Kommune

Svendborg indgår kontrakt med tøjleverandør til ældreplejen

Den fynske kommune har indgået en seks-årig aftale med Elis.
18. JUN 2024 14.09

Fra 1. juni 2024 har ældreområdet i Svendborg Kommune indgået en seks år lang aftale med Elis om leje, vask og reparation af arbejdsbeklædning til de ca. 1.500 medarbejdere på plejecentre, hjemmepleje og sygepleje. Aftalen beløber sig til ca. syv mio. kr. årligt,  oplyser kommunen i en meddelelse. 

- Den nye aftale betyder nye farver på tøjet til ældreområdets medarbejdere. Så når du begynder at spotte orange jakker rundt på byens veje, så er det højst sandsynligt en af kommunens medarbejdere i hjemmeplejen, der har taget en af de nye arbejdsjakker på, fortæller en glad områdeleder, Lisbet Dahl, fra Hjemmepleje Vest i Svendborg Kommune.

Med denne nye indkøbsaftale skal Elis sørge for, at alle tekstiler, der indgår i aftalen, sendes til genanvendelse, når de ikke kan genbruges fra vaskeriet i Svendborg. Elis vægter dog reparation af tekstilerne højst og har blandt andet et lager af standardbeklædning, som anvendes af flere kommuner.

Med denne nye beklædningsaftale forpligtiger Elis sig også til at overholde flere grønne krav. Beklædningsdelene må blandt andet højst bestå at to typer fibre som fx naturfiber og én type syntetisk fiber af hensyn til både genanvendelighed og holdbarhed.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.