Erhvervsstyrelsen kræver 4,9 mia. kr. tilbagebetalt fra virksomheder, der har vist sig at få for meget udbetalt i coronahjælp. Det skriver DR Nyheder.
Under coronakrisen udbetalte styrelsen i alt 56 mia. kr. til cirka 370.000 lønmodtagere og cirka 105.000 virksomheder og selvstændige. Pengene skulle holde hånden under virksomheder og lønmodtagere i en svær tid.
Nu er det endelige regnskab gjort op. Cirka 60.000 virksomheder har fået mere i coronahjælp, end de viste sig at være berettiget til. En række selskaber har også fået for lidt, og her er der udbetalt omkring en mia. kr. ekstra.
I langt de fleste tilfælde er der ifølge DR tale om beskedne beløb, men nogle virksomheder skal til lommerne og betale adskillige mio. kr. tilbage.
Nogle skal af med millionbeløb
Det gælder eksempelvis Københavns Lufthavne A/S, der er præsenteret for et krav på over 41 mio. kr. i for meget betalt lønkompensation. Et andet eksempel er møbelvirksomheden Tvilum A/S i Fårvang i Midtjylland, der skal betale mere end 18 mio. kr. tilbage.
Et beløb i samme størrelsesorden skal betales tilbage af tøjkæden H&M. Det fremgår ifølge DR ikke af aktindsigten i tilbagebetalingskravene, hvorfor virksomhederne skal returnere pengene.
Men Erhvervsstyrelsen oplyser til mediet, at størstedelen af tilbagebetalingskravene er udtryk for, at "den pågældende virksomhed har klaret sig økonomisk bedre gennem pandemien end virksomhedens forventning på ansøgningstidspunktet".
Det har ifølge DR kostet cirka 600 mio. kr. at udføre efterkontrollen.
/ritzau/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.