Odense Havn slipper for millionerstatning: Vinder sag mod Blue Water i landsretten
ODENSE: Landsretten har vurderet, at Blue Water Shipping A/S ikke har krav på økonomisk erstatning, efter at Odense Havn A/S hjemtog kritiske opgaver som fx betjeningen af Danmarks største portalkran på havnen. Blue Water havde rejst sagen, da selskabet mente at have ret til en erstatning på 28,1 mio. kr. med tillæg af procesrenter.
Sagen vedrører forhold fra 2014 til 2016, hvor Odense Havn var igennem en proces med køb af Lindø Industripark, og sammenlægning af de to virksomheder samt omdannelse fra kommunal selvstyrehavn til aktieselskabshavn.
Blue Water Shipping A/S havde i perioden en forventning om, at havnen var forpligtet til at udbyde kritiske og sikkerhedsmæssigt komplicerede opgaver.
Odense Havn har imidlertid påpeget vigtigheden af, at kun særligt uddannet personale skulle kunne udføre de pågældende opgaver med blandt andet havnens portalkran.
Bekræftelse af Sø- og Handelsrettens dom
Sagen blev i februar 2022 afgjort i Sø- og Handelsretten i Odense Havns favør, da Blue Water Shipping A/S ikke kunne påvise at have lidt tab og derfor ikke havde krav på erstatning fra Odense Havn. Det samme gør sig nu gældende i Østre Landsret med en lige så klar afgørelse.
- Jeg er meget tilfreds med landsrettens afgørelse, og at den sunde fornuft igen sejrede. Hjemtagningen af kranoperationen i 2014 har været afgørende for Odense Havns vækst og udvikling de seneste ti år, siger CEO for Odense Havn A/S, Carsten Aa.
Ifølge Carsten Aa er afgørelsen i landsretten vigtig for havnens fortsatte vækst.
- Dagens dom gavner dermed ikke kun os. Den gavner i endnu højere grad vores mange kunder, der opererer på havnen til dagligt samt den grønne omstilling, som vi alle skal bidrage til. Derfor er jeg meget tilfreds med også at have landsrettens ord for, at vi har friheden til at administrere vores kerneopgaver selv og dermed indrette havnen bedst og billigst muligt. Dermed kan vi fortsætte med at skabe massiv vækst, udvikling og arbejdspladser for pengene, siger han.
amp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.