KOLDING: Kolding Kommune udleder cirka halvt så meget CO2 fra kommunens fødevareindkøb sammenlignet med landsgennemsnittet. Det viser nye tal fra Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI).
Årsagen til den lave CO2-udledning tilskriver Kolding Kommune et stort EU-projekt, som Kolding igennem de sidste fire år har været med i, som den eneste kommune i Danmark.
- Det er imponerende, hvad EU-projektet har sat i gang af nye initiativer, og jeg må især rose vores kantine- og køkkenpersonale for at tage godt imod udfordringen om at servere klimavenlige og bæredygtige måltider, fortæller Jørn Chemnitz (SF), medlem af byrådet i Kolding og næstformand i Kolding Fødevareråd.
Ved konkrete metoder er kommunens kantiner lykkedes med at reducere indkøb af madvarer, som ikke når at blive spist og derfor vil ende som ubrugt madaffald. Konkret betyder det, at kommunens personalekantiner har formået at reducere deres gennemsnitlige CO?-aftryk med 23 procent. Samtidig har kantinerne øget deres fokus på at undgå madspild ved at bl.a. at bruge rester i madlavningen.
Selvom EU-projektet blev afsluttet i december sidste år, fortsætter fødevareindsatsen de kommende år, oplyser kommunen.
lal
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.