dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Nyt domicil til FE bliver Danmarks største offentligt-private partnerskab
Visualisering af det nye hovedkvarter for Forsvarets Efterretningstjeneste.
Foto: Forsvarets Efterretningstjeneste

Nyt domicil til FE bliver Danmarks største offentligt-private partnerskab

PensionDanmark, MT Højgaard og DEAS Group har vundet konkurrencen om at bygge og drive et nyt domicil til Forsvarets Efterretningstjeneste (FE). Projektet er med en anlægssum på over to mia. kr. det hidtil største offentligt-private partnerskab i Danmark.
2. MAR 2023 15.03

Med en anlægssum på over to mia. kr. er der blevet skrevet Danmarkshistorie for det hidtil største offentligt-private partnerskab. Det er blevet resultatet efter PensionDanmark, MT Højgaard Holding-koncernen og DEAS Group har vundet konkurrencen om at opføre og drive et nyt domicil til Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) i København, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

- FE er en højteknologisk og vidensbaseret organisation med nogle unikke arbejdsopgaver. Det stiller høje krav til vores fremtidige hovedkvarter, som skal tage højde for et meget højt sikkerhedsniveau og helt særlige krav til infrastruktur. Samtidig skal byggeriet i udtryk, indretning og kvalitet tilbyde moderne og attraktive rammer til både nuværende og de mange nye medarbejdere, vi ansætter i øjeblikket, siger Svend Larsen, fungerende chef for Forsvarets Efterretningstjeneste.

Finansieringen af byggeriet løftes af Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab, PensionDanmark, der har gjort sig til frontløber inden for såvel OPP-investeringer som investeringer rettet mod forsvaret. 

Selve opførelsen af det nye domicil bliver varetaget af MT Højgaard Danmark som totalentreprenør, der i samarbejde med de øvrige parter har skabt det vindende konkurrenceprojekt.

- Vi er stolte over at blive betroet denne vigtige opgave i tæt samarbejde med andre dygtige og erfarne aktører. Vi ser frem til at trække på kompetencerne inden for domicilbyggeri i entreprenørforretningen og bidrage til at løfte driftsopgaven med afsæt i vores projektudvikleres mangeårige erfaring på området, siger Henrik Mielke, administrerende direktør i MT Højgaard Holding.

Tildelingen omfatter også en længerevarende driftsaftale på det nye domicil. Ansvaret for den daglige drift af ejendommen vil blive varetaget af DEAS Group for driftsselskabet, der i fællesskab er ejet af DEAS Group og MT Højgaard Property Development.

- Det er en stor glæde for os at indgå i et stærkt samarbejde med PensionDanmark, MT Højgaard Holding-koncernen og Forsvarets Efterretningstjeneste i Danmarkshistoriens største OPP-projekt. Vi starter nu et samarbejde over de næste 30 år, hvor vi vil have fokus på helhedsorienterede løsninger, så vi sammen opnår et byggeri i høj kvalitet og med højeste sikkerhedsstandard – nu og mange år frem, siger Rikke Lykke, Group CEO i DEAS Group.

Det nye domicil ventes klar til brug 1. juli 2027.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.