dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Nye færger sættes på pause: Kan ikke forsvare at bruge 324 mio. kr.

Økonomiudvalget i Kalundborg har besluttet at sætte anskaffelsen af to nye klimavenlige færger til Sejerøbugten i bero. De økonomiske konsekvenser er for store, uden en håndsrækning fra Christiansborg.

KALUNDBORG: Beboerne på Sejerø og Nekselø må væbne sig med tålmodighed, for det ser ud til at det kommer til at tage lidt længere tid end forventet, før de to øer får nye færger, skriver Sjællandske Nyheder.

På det seneste møde i Kalundsborgs økonomiudvalg, besluttede et enigt udvalg at sætte projektet med at anskaffe to nye færger til en samlet pris på 324 millioner kroner i bero.

– Vi kan ikke forsvare at bruge så mange penge på et enkelt projekt. Det ville presse både vores anlægs- og driftsramme mange år frem i tiden, siger borgmester Martin Damm (V).

Indtil nu har der været usikkerhed omkring hvorvidt, anskaffelsen af de nye færger skulle finansieres inden for de eksisterende rammer, eller om det kunne klares med ekstraordinær finansiering. Et notat har imidlertid fastslået, at de 324 millioner kroner skal finansieres indenfor kommunens anlægs- og driftsramme.

– En kommune af Kalundborgs størrelse, kan ikke finde de penge indenfor de gældende anlægs- og driftslofter. Skulle vi for eksempel lease færgerne, ville det koste os op imod 15 millioner årligt fra driften – det er penge som så skulle tages fra plejehjem og skoler, siger Martin Damm til Sjællandske Nyheder.

Borgmesteren mener, at Kalundborg skal have en håndsrækning fra Christiansborg, hvis anskaffelsen af de nye færger skal realiseres.

– Projektet er født inde på Christiansborg. De ønskede at vi skulle anskaffe os nye færger, for at mindske vores CO2-udslip, men hvis det skal kunne lade sig gøre, så må der også følge nogle penge med, mener Martin Damm.

Økonomiudvalget valgte samtidig, at godkende det foreløbige tekniske grundlag for de nye færger, som indtil nu er udarbejdet. Hvis økonomien kommer på plads på et senere tidspunkt, vil dette arbejde danne udgangspunktet for det videre projekt.

rmn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.