dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Ny pulje til velfærdsteknologi

På onsdag kan kommuner og regioner søge om penge fra Erhvervsstyrelsens nye 72 mio. kr. pulje til velfærdsteknologi.

Center for Offentlig-Privat Innovation (CO-PI) skal hjælpe kommuner og regioner med innovative indkøb af velfærdsteknologi, som kan støttes af ny pulje fra Erhvervsstyrelsen.

Velfærdsteknologiske løsninger kan spille en væsentlig rolle i at løse udfordringer i velfærdssektoren – blandt andet ved at frigive tid hos pleje- og sundhedspersonalet. Det skriver CO-PI.

Erhvervsstyrelsen udmønter derfor i en ny pulje 72 mio. kr. til indkøb, implementering og spredning af velfærdsteknologiske løsninger. Puljen åbnes for ansøgninger onsdag 24. maj.

Pengene går til samarbejder mellem offentlige aktører, fx kommuner og regioner, og private virksomheder. For at få større skala og effekt ud af pengene har Erhvervsstyrelsen og CO-PI i samarbejde etableret et frivilligt tilbud om sparring og processtøtte.

Christian Jentzsch, finansieringsspecialist i CO-PI, forventer at puljen vil skabe mere risikovillighed i kommuner og regioner.

- Finansieringsmekanismer skaber retning for den udvikling, samfundet skal undergå. Det er en måde at få risikovillighed ind i værdikæderne og skabe modet til at betræde ny jord, når nye løsninger skal udvikles i offentlig-privat samarbejde. Derfor glæder vi os meget over dette nye samarbejde, som giver et vigtigt skub i den rigtige retning.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.