dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Lufthavnen i Aarhus lander nyt underskud trods flere passagerer
Aarhus Airport, der de senere år er blevet moderniseret, havde sidste år en fremgang i antallet af passagerer på 29 procent i forhold til året før. Det endte dog med et underskud på 83,2 millioner kroner.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Lufthavnen i Aarhus lander nyt underskud trods flere passagerer

Aarhus Airport er fortsat i dialog med potentiel investor, og afklaring ventes i løbet af efteråret.
20. JUN 2024 8.51

AARHUS / NORDDJURS / SYDDJURS: Selv om Aarhus Airport sidste år havde 29 procent flere passagerer i forhold til året før, endte året alligevel med et underskud på 83,2 millioner kroner. Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Udviklingen er som ventet, siger bestyrelsesformand Lars Dige Knudsen:

- Der er intet overraskende i tallene. Bestyrelsen følger den vedtagne forretningsplan.

- Vi arbejder målrettet for at tiltrække nye ruter til lufthavnen og nå vores ambition om at tredoble antallet af gæster inden udgangen af 2029.

Han hæfter sig ved, at lufthavnen i Tirstrup sidste år med 542.958 rejsende havde det højeste antal passagerer siden 2012. Selv om det endte med røde tal på bundlinjen, er underskuddet dog 3,2 millioner kroner mindre end i 2022.

Flere ruter og ny investor

Aarhus Airport har et mål om at nå 1,5 millioner rejsende om året. Lufthavnen var for nyligt vært for Europas største ruteudviklingskonference, Routes Europa 2024. Der er ifølge pressemeddelelsen igangværende dialoger med flyselskaber om at skaffe flere ruter til Aarhus.

- Passagervæksten skal opnås gennem et større og stærkere rutenetværk, så vi kan hente de passagerer hjem, som lufthavnen i dag lækker til Hamborg og København, siger Lars Dige Knudsen.

Han forventer, at passagertallet i 2024 stiger med ti procent sammenlignet med 2023. Lufthavnen har tidligere meddelt, at man er på udkig efter en ny investor, der vil skyde penge ind i foretagendet.

Det fremgår af pressemeddelelsen, at lufthavnen har en "konkret dialog med en seriøs, potentiel investor". Der forventes en afklaring på dialogen i løbet af efteråret.

Egenkapitalen i Aarhus Airport udgjorde ved udgangen af 2023 140 millioner kroner. Den disponible likviditet var i begyndelsen af 2024 60 millioner kroner.

Aarhus Airport er ejet af Aarhus, Syddjurs og Norddjurs Kommuner. Ejerkommunerne skød for to år siden yderligere 200 millioner kroner ind i lufthavnen. Det skete ifølge Århus Stiftstidende med den forudsætning, at lufthavnen finder en privat investor, der vil stille med yderligere kapital.

/ritzau/
 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.