Behovet for at accelerere den grønne omstilling er så stort, at det ikke er tilstrækkeligt med flere hundrede nye medarbejdere ansat direkte hos Energinet. Det statlige selskabs egne medarbejdere er dog ikke tilstækkelige til at løfte opgave, hvorfor også eksterne rådgivere bliver trukket ind.
En af det seneste eksternerådgivere er landinspektørfirmaet LE34, som efter et udbud er blevet som leverandør af konsulenter til rettighedserhvervelse gennem de næste otte år.
De kommende har Energinet en stor opgave med at være tovholder på, at det danske elnet kan følge udviklingen i produktionen af grøn energi. Der skal bl.a. etableres hundredevis af kilometer nye elkabler med tilhørende transformerstationer samt gasledninger til biogas, der går på kryds og tværs af landet. Derfor har Energinet stort fokus på at sikre de berørte lodsejere en god behandling i processen. Det er bl.a. her LE34 skal komme til hjælp, oplyser LE34 i en pressemeddelelse..
Arealer og rettigheder kan blive en flaskehals
Korrekt juridisk sikring af areal og rettigheder og respektfuld behandling af de berørte lodsejere, der skal afgive dele af deres ejendom, er en tidskrævende proces, og ifølge Gert M. Henningsen, der er landinspektør og partner i LE34 samt ansvarlig for LE34’s team af rettighedskonsulenter til Energinet, kan det nemt blive en flaskehals, hvis man ikke udviser rettidig omhu. Særligt set i lyset af den omfattende opgave Energinet skal gennemføre inden 2030.
- Rigtig mange af de opgaver, vi står overfor med etablering af anlæg til den grønne omstilling, har grænseflader til arealer og rettigheder. Til den frie ejendomsret. Og det er vores hjemmebane som landinspektører, fortæller Gert M. Henningsen.
LE34 får ansvaret for indgåelse af erstatningsaftalerne med lodsejerne og skal blandt andet stå for delprojektledelse, sparring med lodsejerforhandlerne om faglige spørgsmål.
amp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.