dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
ISS og Bygningsstyrelsen opnår sammen 15 pct. CO<sub>2</sub>-reduktion i offentlige kantiner
Mindre kød, mindre madspild og mere portionsanrettet mad har været de primære årsager til, at ISS og Bygningsstyrelsen gennem en dedikeret og målrettet indsats har reduceret CO2-aftrykket markant i 34 kantiner, som ISS driver for Bygningsstyrelsen.
Foto: ISS

ISS og Bygningsstyrelsen opnår sammen 15 pct. CO2-reduktion i offentlige kantiner

Servicevirksomheden ISS og den statslige ejendomsadministrator og bygherre Bygningsstyrelsen har fra første til tredje kvartal i 2023 reduceret CO2-forbruget med 15 pct. på tværs af 34 kantiner, som ISS driver for styrelsen.
31. OKT 2023 10.42

Tilbage i 2017 vandt ISS den første udrulning af statens facility management med staten med opstart i 2019. I den leverer ISS ydelser på tværs af hele landet til 31 statslige institutioner herunder services som kantine, rengøring, intern service, udendørsarealer, sikkerhed, vedligehold og affaldssortering. 

Siden ISS vandt opgaven har servicevirksomheden sammen med Bygningsstyrelsen haft fokus på at sænke CO2-aftrykket fra katinerne. Det har i de første ni måneder af 2023 ført til at CO2-aftrykket er reduceret markant i 34 kantiner, som ISS driver for Bygningsstyrelsen.

Helt konkret er aftrykket faldet med 15 procent på tværs af de 34 kantiner, hvor der foruden mindre madspild og mindre kød også har været fokus på uddannelse af de madprofessionelle i CO2-reducerende tiltag i køkkenerne. Der er også blevet tilknyttet en såkaldt CO2-ambassadør for at sætte yderligere fokus på god adfærd og grønnere løsninger i kantinerne, hvor der dagligt er over 5.500 spisende, oplyser ISS i en pressemeddelelse.

- Jeg er stolt af, at vi sammen med ISS har kunnet reducere det samlede CO2-aftryk markant på tværs af kantiner i hele landet. Det er meget tilfredsstillende, at vi kan se en positiv effekt af vores målrettede indsatser. Statens Facility Management er med til at professionalisere og sikre høj kvalitet i vores daglige serviceleverancer, og at vi understøtter og bidrager til de politiske målsætninger for den grønne omstilling, siger Mette Balling Lisby, vicedirektør i Bygningsstyrelsen.

De 34 kantiner hører alle under ISS’ aftale med Bygningsstyrelsens første udrulning af leverance af serviceydelser til statslige institutioner og styrelser – den såkaldte bølge 1, som ISS vandt i 2017 og gik i drift med i slutningen af 2019.

- Vi er meget tilfredse med, at vores dedikerede indsats med at reducere CO2-aftrykket i de 34 kantiner sammen med Bygningsstyrelsen, har båret frugt. En reduktion i CO2-aftrykket på 15 pct. på et halvt år er et markant resultat, som også understøtter Bygningsstyrelsens store fokus på grønnere og mere klimavenlige løsninger til gavn for miljøet og samfundet, siger Frederik Nexøe-Larsen, Key Account Director i ISS for Bygningsstyrelsen.

Ambitionerne for ISS og Bygningsstyrelsen stopper dog ikke ved den nuværende reduktion.

- Vi har allerede reduceret vores CO2-aftryk markant, men vores ambition er helt klart at investere yderligere i flere grønne tiltag, så vi i løbet af 2024, når en yderligere reduktion af CO2-aftrykket, siger Frederik Nexøe-Larsen. 

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.