dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
HydraSpecma vil øge tempoet i elektrificeringen af entreprenørmaskiner
HydraSpecma har blandt andet samarbejdet med virksomheden Seasight Solutions om en elektrisk blade mover, som flytter store vindmøllevinger på havnearealer.
Foto: HydraSpecma

HydraSpecma vil øge tempoet i elektrificeringen af entreprenørmaskiner

Industrivirksomheden har etableret et nyt videnscenter, Center of Excellence - Electrification, hvor ingeniører arbejder på at udvikle løsninger, så entreprenørmaskiner og andre typer maskiner kan drives af el i stedet for fossile brændselsmotorer.

Elektrificeringen af personbiler har været i gang i en årrække, og nu er turen kommet til entreprenørmaskiner og andre typer af mobile maskiner. Det mener man i hvert fald i industrivirksomheden HydraSpecma, som bl.a. arbejder på løsninger til kunder, der vil elektrificere deres maskinpark.

Virksomheden har truffet en strategisk beslutning om at opprioritere udviklingsarbejdet og går målrettet efter at være udviklingspartner for kunder, der leverer maskiner til entreprenører, landbruget og andre brancher herunder vindbrancen, oplyser den i en meddelelse.

- Den grønne omstilling er i fuld gang, og kunderne efterspørger kompetencer inden for elektrificering i forbindelse med udvikling af nye maskiner eller ombygning af eksisterende maskiner. Vi vil være den førende udviklingspartner for vores nuværende og kommende kunder. Derfor har vi oprustet massivt og fået nye kompetencer ind i virksomheden, siger adm. direktør Morten Kjær fra HydraSpecma, som hovedsageligt leverer hydraulikløsninger inden for power & motion-segmentet.

Nyt videnscenter

HydraSpecma har etableret et nyt videnscenter, Center of Excellence - Electrification, hvor softwareingeniører og elektronikingeniører med den nyeste viden om elektronik og design arbejder sammen med kolleger, som har erfaring med hydraulik, og som kender kundernes behov. 

- Det er en perfekt kombination, fordi vi sætter det bedste sammen fra to verdener, og jo tidligere, vi kommer ind i processen, jo bedre er det for alle parter, fordi vi får udviklet den rigtige bæredygtige løsning fra start, siger Morten Kjær.

De er ikke kun små maskiner, der kan køre på el. HydraSpecma har blandt andet samarbejdet med virksomheden Seasight Solutions om en såkaldt blade mover, som flytter store vindmøllevinger på havnearealer. Førhen var den type maskiner dieseldrevne, men nu er dieselmotoren skiftet ud med en elmotor og batterier på den mange tons tunge maskine, som transporterer vinger, der ofte er over 100 meter lange.

- Vores kunder stiller i stigende grad krav om, at vi leverer klimavenlige løsninger. Vi er overbeviste om, at vi kommer til at sælge flere blade movere og andre eldrevne maskiner i fremtiden, for vi mærker stor interesse for den type løsninger. Vi har derfor brug for en samarbejdspartner som HydraSpecma, der har stor ekspertise indenfor området. Vi kan tydeligt mærke, at HydraSpecma prioriterer udviklingsarbejdet og en god dialog højt, siger adm. direktør Thomas Halkjær Kristensen fra Seasight Solutions. 

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.