dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Fujitsu skal levere økonomistyringsprogram til Midttrafik

Teknologivirksomhed Fujitsu skal det næste år være med til at løfte Midttrafik via Fujitsus Prisme365, et cloud-baseret økonomisystem, som hjælper virksomheder med at optimere økonomiprocesser og øge effektiviteten ved digitalisering af arbejdsgange.
16. NOV 2023 13.08

Fujitsu har allerede opnået succes med digitaliseringen af andre kunder med Prisme365, og Midttrafik bliver nu som konsekvens af en ny aftale mellem parterne den første virksomhed, som Fujitsu nu skal implementere en såkaldt Public Cloud-løsning for.

Aftalen indebærer automatisering af en lang række manuelle opgaver for Midttrafiks økonomiafdeling, som skal frigive mere tid og bidrage til bedre arbejdsgange.

Udover levering, implementering, drift, support og vedligehold skal Fujitsu stå for undervisning og rådgivning i forbindelse med implementeringen af økonomisystemet. Med den nye Public Cloud-løsning kan Fujitsu derfor højne Midttrafiks effektivitet, interne arbejdsgange og sikkerhed. 

Løsningen adskiller sig fra andre kommunale kunder ved, at Prisme365 bliver afviklet i skyen frem for i Fujitsus driftscenter, så der er høje forventninger hos Fujitsu til aftalen med Midttrafik.  

- Udover implementeringen af den nye cloud-løsning skal vi sammen med Midttrafik undersøge, hvordan kunstig intelligens og machine learning kan hjælpe med at effektivisere Midttrafiks interne arbejdsgange. Projektet er derfor vigtigt for at fremtidssikre og bidrage positivt til Midttrafiks digitalisering og automatisering af økonomisystemet og interne arbejdsgange, siger Jan Petersen, der er salgschef i Fujitsu Danmark og projektleder på aftalen med Midttrafik, i en pressemeddelelse.

Tror på flere aftaler i kommunalt regi 

Prisme365 har til formål at styrke og drive digitaliseringen af de danske kommuner, regioner og § 60-selskaber. Prisme365 kan skræddersyes og sammensættes ud fra den enkelte organisations specifikke behov i et brugervenligt univers, der tilfører mest mulig værdi.

Midttrafik vælger, som trafikselskab og kommunalt §60-selskab, at fortsætte samarbejdet med Fujitsu, da Midttrafik oplever, at Fujitsu er en kompetent partner i digitaliseringen af Midttrafiks processer og arbejdsstrukturer, som er underlagt den kommunale styringslov. Det fortæller Lone Litvak, som er økonomichef hos Midttrafik.

- Det har været vigtigt at få en moderne og smart løsning, som kan være med til at optimere vores fakturaflow og ledelsestilsyn. Samtidig har vi i udvælgelsesprocessen haft fokus på, at vores kommende leverandør har de nødvendige kompetencer inden for den kommunale økonomistyring, og kan tilbyde en løsning, hvor vi ikke skal i gang med et udviklingsprojekt. Og det kan Fujitsu, der tilbyder en løsning, som betyder, at vi frem mod driftsstart blandt andet vil få optimeret vores fakturaflow, siger hun.

For Fujitsu er aftalen med Midttrafik et vigtigt skridt på vejen som udbyder af Public Cloud-løsninger, der understøtter Fujitsus vision om at bidrage til at sætte yderligere skub i digitaliseringen og automatiseringen af organisationer i kommunalt regi. 

- Som professionel cloud-partner til Midttrafik tager vi hånd om virksomhedens data i skyen. Et af Fujitsus forholdsvis nye og primære fokusområder er at udbyde Public Cloud-løsninger, så Midttrafiks data er i trygge hænder og ikke skal bekymre sig om at tabe data, hvis først uheldet er ude, siger Jan Petersen.

Midttrafiks nye Public Cloud-løsningen, forventer Fujitsu, er i drift den 1. maj 2024. 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.