dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Dyrere administration og marketing æder overskud hos Netcompany
Netcompany leverer blandt andet it-løsninger til offentlige og private virksomheder. (Arkivfoto).
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Dyrere administration og marketing æder overskud hos Netcompany

Særligt på det offentlige område øger Netcompany omsætningen. Men overskuddet blev mindre i første kvartal.  
4. MAJ 2023 10.25

Trods øget omsætning lykkedes det ikke it-selskabet Netcompany at tjene flere penge i årets første måneder. Det viser selskabets kvartalsregnskab, som er offentliggjort torsdag morgen. Omsætningen blev øget med cirka 12 pct. til 1,54 mia. kr. i årets første kvartal. Men nettoresultatet efter skat endte 103,3 mio. kr., hvilket er et fald på 22,1 pct. fra samme kvartal sidste år.

- Selv om makro- og geopolitisk usikkerhed fortsat er på et forhøjet niveau, er vi tilfredse med at få en stærk start på året, siger administrerende direktør André Rogaczewski i en skriftlig kommentar til regnskabet.

Netcompany leverer blandt andet it-løsninger til offentlige og private virksomheder. Det er især omsætningen i det offentlige segment, som steg i første kvartal. Her oplevede Netcompany en stigning på 17,1 pct..

Imens var væksten på det private område noget mere beskeden. Den steg blot med 3,8 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Men selskabet havde også øgede omkostninger på flere områder.

Salgs- og marketingomkostningerne var 36,2 pct. højere hos Netcompany end i samme periode sidste år, fremgår det af regnskabet. De landede på 12 mio. kr. i første kvartal. Og de administrative omkostninger steg med 27,4 pct. til 231,2 mio. kr. i første kvartal.

Investeringsøkonom: Regnskab som forventet

Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet, mener, at omsætningen er et positivt element i regnskabet. Regnskabet er dog overordnet som forventet.

- Netcompany fastholder forventningerne og leverer som forventet. Omsætningsudviklingen giver håb om at der senere kan komme en positiv præcisering, skriver han i en skriftlig kommentar.

Netcompany er til stede i flere lande ud over Danmark. I Danmark, som er det største forretningsområde, steg omsætningen med 6,1 pct., men der var noget stærkere vækst i de andre enheder.

For eksempel steg omsætningen i Norge med 27,6 pct., og i Storbritannien steg den med 22,9 pct..

/ritzau/
 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.