dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

DI udgiver katalog, der skal inspirere kommunerne til mere offentlig-privat samarbejde

Kataloget indeholder 13 konkrete eksempler, hvor kommuenre har opnået gode, innovative og bæredygtige løsninger i samarbejde med virksomheder.
26. APR 2023 14.55

Et tæt offentlig-privat samarbejde kan være med til at løse mange af de udfordringer, som kommunerne står overfor. Det mener i hvert fald i Dansk Industri (DI), som håber, at kommunerne i højere grad vil se mod private virksomheder efter løsninger på de udfordringer som eksempelvis den demografiske udvikling og energikrisen giver.

For at tydeliggøre nogle af de succeser flere kommuner har med offentlig-privat samarbejde, har DI lanceret et helt nyt katalog med gode eksempler på, hvordan et tæt offentlig-privat samarbejde kan bidrage til at løse udfordringerne indenfor både grøn omstilling, effektiv opgaveløsning, fastholdelse af medarbejdere og mere selvbestemmelse til borgerne i kommunerne. Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Branchedirektør i DI, Jakob Scharff, håber at det nye inspirationskatalog kan være en påmindelse til kommunerne om de gevinster, der er at hente i et styrket samarbejde mellem den offentlige og den private sektor.

- Danske virksomheder står klar til at levere konkrete bud på innovative og bæredygtige løsninger til gavn for borgerne. De vil nemlig rigtig gerne bidrage til at løse de udfordringer, som vores velfærdssamfund står overfor - det kræver blot, at kommunerne rækker hånden ud, siger Jakob Scharff.

En intelligent ble, der sender besked direkte til plejehjemspersonalet, når den er våd. Et forbedret indeklima og nedbragt energiforbrug på skolerne. Et innovativt rengøringsudbud, der hjælper mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i jobs. Det er blot nogle af eksemplerne på de gevinster, som et tæt offentlig-privat samspil allerede har skabt rundt i danske kommuner, og som man kan læse mere om i kataloget, oplyser DI. 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.