dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår
På fabrikker i Lystrup og Grenaa producerer Terma over 80 forskellige dele til F-35-flyene ifølge topchef. (Arkivfoto). - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår

Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen over tre år gennem vækst og opkøb.  
24. MAJ 2024 10.01

Omsætningen hos Danmarks største forsvarsvirksomhed, Terma, har taget et pænt spring i løbet af 2023. Terma omsatte sidste år for 2,6 mia. kr., hvilket er 17 pct. mere end i 2022. Det skriver Terma i en pressemeddelelse.

Også indtjeningen er steget, og før skat har virksomheden tjent 228 mio kr. Det er en vækst på 33 pct., skriver Terma.

- Jeg er selvfølgelig meget stolt over det flotte resultat, som Termas godt 1500 medarbejdere har leveret, siger selskabets topchef, Jes Munk Hansen, i pressemeddelelsen.

- Terma er gået fra at være en leverandør af delløsninger og komponenter til en unik platform, der kan tage en ledende rolle som totalleverandør - både til det danske forsvar og udenlandske kunder, lyder det videre.

Terma har hovedkvarter i Lystrup ved Aarhus. Den udvikler og producerer produkter og løsninger til forsvarsindustrien herunder en række dele til F-35-fly. På fabrikker i Lystrup og Grenaa producerer Terma over 80 forskellige dele til F-35-flyene, lyder det fra Jes Munk Hansen.

Planlægger opkøb

Sammen med regnskabet løfter Terma også sløret for en vækststrategi, hvor ambitionen er at fordoble Termas omsætning over tre år. Det skal ske gennem en kombination af vækst og opkøb.

Ifølge Jes Munk Hansen befinder mulige opkøb sig primært i Europa og Nordamerika, og de første kan allerede falde på plads i løbet af dette år.

- Vi er meget langt i at have dialog med virksomhederne om opkøb, siger han i et interview med Børsen.

- Det skal passe i vores portefølje. Og jeg kan ikke fortælle det præcist, for så kommer jeg nok til at afsløre for meget. Men digitaliseringsagendaen fylder meget.

Til september skifter Jes Munk Hansen posten som topchef i Terma ud med posten som topchef i C25-selskabet Rockwool.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.