dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Borgmestre vil have Michelin-overrækkelse til København og Odsherred
I København har 14 restauranter fået tildelt det røde logo. Odsherred rummer to Michelin-restauranter.
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Borgmestre vil have Michelin-overrækkelse til København og Odsherred

Når Michelin Nordics-stjernerne uddeles i 2025 og 2026, skal det være på dansk jord, mener flere borgmestre.

KØBENHAVN / ODSHERRED: De prestigefyldte michelinstjerner gives hvert år til en række danske restauranter, og det gavner både erhvervslivet, udviklingen og turismen i det kommuner, hvor restauranterne ligger.

Det mener Københavns kulturborgmester Mia Nyegaard (R), som bakkes op af Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V), og Odsherreds borgmester Karina Vincentz (Nyt Odsherred).

De tre borgmestre vil derfor undersøge muligheden for at få uddelingsshowet, hvor michelinstjernerne overrækkes til de nordiske lande, til Danmark i 2025 og 2026.

- Uddelingen er en oplagt mulighed for at styrke og udvikle hovedstaden og Danmark som gastronomisk topdestination. Et sted, hvor folk fra hele verden rejser til, siger Mia Nyegaard.

- Odsherred er stormet frem på den gastronomiske scene i de senere år, både i kraft af vores producenter og Michelin-restauranter. For os kan det ikke gøres større og bedre end Michelin, siger Odsherreds borgmester Karina Vincentz.

Ansøgningen om værtskab er toårig, og der lægges op til, at Odsherred er vært i 2025, mens København er vært i 2026. Begge år er det tanken, at der vil være en lang række events og aktiviteter både i København og Odsherred.

Den samlede pris for værtskabet og de events, borgmestrene ønsker at afholde, anslås at være 12 mio. kr. Politikerne i Københavns Kommune skal i marts forhandle om den såkaldte Overførselssag, hvor Mia Nyegaard og Jens-Kristian Lütken vil rejse muligheden for et kommende værtskab. I Odsherred vil Karina Vincentz ligeledes forsøge at finde opbakning til Michelin Nordics.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.