dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Anders Kühnau: Ingen organisations interesser skal afgøre vores sundhedsvæsen

Anders Kühnau: Ingen organisations interesser skal afgøre vores sundhedsvæsen

Politikere på Christiansborg har været mere tilbageholdende med at pege på en model efter Sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger - især når det handler om kommunerne.

 

Regionerne har længe været til debat, og det er de stadig efter Sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger. Sisse Marie Welling (SF), formand for KL’s sundheds- og ældreudvalg, har kaldt to af modellerne “en kommunalreform ad bagvejen”. 

Alligevel er politikere tilbageholdende ved at røre for meget ved kommunernes ansvarsområder. Men hos Danske Regioner er det tydeligt, hvad der kommer i første række.

- Det handler om at gøre det bedst for borgerne. Det skal aldrig nogensinde være for en bestemt organisations interesser, der skal afgøre, hvordan vi indretter vores sundhedsvæsen, siger Anders Kühnau (S), formand for Danske Regioner, i denne uges afsnit af Kort Fortalt.

Alle tre modeller, som kommissionen har fremlagt, indeholder et regionalt niveau. Det er da også en grund til, ifølge Mickael Bech, professor i statskundskab på SDU. 

- Det illustrerer, at vi stadig har behov for koordinationen og organiseringen på regionalt niveau både i forhold til kommunerne, men også samlet set inden for det geografisk område, siger han. 

Vært: Anton Pallisgaard-Olesen

Medvirkende: Anders Kühnau (S), formand for Danske Regioner, og Mickael Bech, professor i statskundskab på SDU.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.