dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Ærø får lov til selv at stå for færge-udbud

KORT NYT6. FEB 2024 8.18

ÆRØ: Trafikstyrelsen har godkendt, at Ærø Kommune må udbyde to nye elfærger på markedsvilkår og undersøge muligheden for at bygge dem i aluminium, oplyser Fyens Stiftstidende.

Det sker på baggrund af, at Staten havde stillet kommunen et tilskud på 71,6 millioner kroner i udsigt, men det var i første omgang betinget af, at kommunen købte de nye færger af det såkaldte standardfærgeprojekt.
 
Nu har Trafikstyrelsen netop meddelt, at Ærø Kommune kan opretholde tilskuddet, selv om man selv står for udbuddet og vil gå efter at bygge de nye færger i aluminium. Der mangler dog stadig en dispensation til at sætte aluminiumsfærger ind på ruten. Det går arbejdsgruppen bag de nye færger, E-ferry Twins, nu i gang med.

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.