dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Aarhus vælger team som skal stå for nyt atletikstadion
Illustration af det nyt atletikstadion.
Foto: Kongelunden

Aarhus vælger team som skal stå for nyt atletikstadion

Et konsortium med flere lokale virksomheder i form af Raundahl & Moesby og M. J. Eriksson med teknisk og faglig støtte fra AART Architects og Niras skal opføre et nyt atletikstadion og Sportens Hus i Aarhus.
24. JUN 2024 11.55

AARHUS: Det har længe stået klart at Aarhus skal have nyt fodboldstadion, og nedrivningen af det stadion er allerede i gang. Men nedrivningen af det gamle stadion betyder også, at der ikke længere er plads til atletik på det stadion.

Derfor har kommunen besluttet, at der skal opføres et nyt stadion dedikeret til atletik, og derfor har kommunen haft opgaven op at opføre dette stadion i udbud, og nu er vinderteamet fundet. 

Valget er faldet på et konsortium med mange lokale spillere, nemlig Raundahl & Moesby og M. J. Eriksson med teknisk og faglig støtte fra AART Architects og Niras. Konsortiet skal desuden opføre et nyt Sportenhus. Alt sammen skal stå færdigt i løbet af 2026, oplyser Kongelundens sekretariat, som står for byggeaktiviteterne på vegne af kommunen, i en pressemeddelelse.

- Med kåringen af vinderprojektet har Kongelunden taget endnu et vigtigt skridt fremad, og det er godt at konstatere. Samtidig glæder jeg mig over, at vi blandt flere gode bud har kunnet pege på et vinderhold, der er ambitiøse på sportens og områdets vegne, siger Jacob Bundsgaard (S), som er borgmester i Aarhus.

Bæredygtighed og genbrug trak opgaven hjem

Vinderprojektet er fundet på baggrund af en totalentreprisekonkurrence og er en del af den opdatering af Idrætsbyen i Kongelunden, der også indbefatter et nyt fodboldstadion. 

Det nye atletikstadion får en tribune med plads til 1.500 tilskuere, og her bliver både stålkonstruktioner og sæder genbrugt fra det gamle fodboldstadion, der er under nedrivning. 

Ifølge bedømmelsesrapporten er der i projektet en klar vision for bæredygtighed og bæredygtige tiltag. Disse indeholder bl.a. bevaring og ombygning af eksisterende byggeri og genbrug af beton fra andre projekter.

- På vegne af vores projektteam vil jeg gerne udtrykke vores fælles glæde over at vinde dette særdeles spændende projekt. Dels fordi vi alle har et dybtfølt engagement i det aarhusianske sports- og kulturliv, i Aarhus idrætspark og de historiske omgivelser, og dels fordi vi her kan bidrage med en løsning, der åbner op og favner både elite- og breddeidrætten samt ikke mindst de mange frivillige og tilskuere, der er den omgivende del af sportens verden, siger Carsten Raundahl, som er adm. direktør, Raundahl & Moesby.

amp

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.