dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Aarhus har sendt sidste sending af busser til Lviv

KORT NYT12. NOV 2023 12.33

AARHUS: Sidste sending af i alt 10 busser kørte fredag formiddag afsted mod Aarhus Kommunes venskabsby Lviv i Ukraine. Aftalen om levering af busser kom i stand tidligere på året som resultat af dialogen mellem Aarhus Kommune og Lviv, der på flere områder er hårdt presset af krigen og et betydeligt antal flygtninge fra det østlige Ukraine.

De i alt 20 brugte busser er en del af en større humanitær indsats fra Aarhus til Ukraine, hvor også cykler, hjælpemidler, sundhedsinventar og scannere tidligere er sendt afsted. Foruden den humanitære bistand samarbejder Aarhus også med Lviv om vandforsyning og rehabilitering/genoptræning.

- Det er vigtigt, vi ikke glemmer Ukraine, selv om der nu også er krig og konflikt andre steder i verden. Vi gør rigtig meget i Aarhus for at hjælpe vores venskabsby i Ukraine, og jeg er stolt over, at det er lykkedes at sende i alt 20 busser fra Aarhus Kommune til Lviv. En stor tak til de frivillige chauffører, som kører busserne derned, siger 1. viceborgmester Anette Poulsen (S).

lal

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.