dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Aalborg lægger samarbejde med Horten på is
Advokatfirmaet Horten har sat gang i en ekstern undersøgelse af forløbet, hvor en nu tidligere partner angiveligt i en tv-dokumentar rådgav kriminelle. (Arkivfoto)
Foto: Thomas Vilhelm/Ritzau Scanpix

Aalborg lægger samarbejde med Horten på is

Efter afsløringer i tv-dokumentar af advokats rådgivning til kriminelle afventer flere kommuner nu advokatfirmaets eksterne undersøgelse af forløbet.

AALBORG: Økonomiudvalget i Aalborg har drøftet kommunens samarbejde med advokatfirmaet Horten, der kom i søgelyset i forbindelse med TV2-dokumentaren "Den sorte svane", og sætter samarbejdet på pause: "Aalborg Kommune afventer resultaterne af de undersøgelser, som Horten har sat i gang", står der i referatet af udvalgsmødet.

Umiddelbart efter afsløringer i dokumentaren af daværende partner og advokat Nicolais Dyhrs rådgivning til kriminelle i forhold til hvidvask og skatteunddragelse tog Horten afstand fra hans udtalelser og suspenderede ham.

Horten fremhæver på egen hjemmeside, at Nicolai Dyhr var tilknyttet afdelingen for rekonstruktion og insolvens (dvs. konkurssager), mens de fleste af de opgaver, Horten har for kommuner, er tilknyttet afdelingen for offentlig regulering.

Samarbejde på is

Derudover har advokatfirmaet sat gang i processen med at få lavet en ekstern undersøgelse af hele forløbet. Den gennemføres af en ekspert udpeget af en brancheorganisation. Indtil den er lavet, er der fra Aalborgs side nu trådt på bremsen.

- Vi kommer ikke til at bruge Horten, indtil vi kender resultatet af deres egne undersøgelser, siger borgmester Lasse Frimand Jensen (S) til Nordjyske. Ifølge ham var der klar enighed om at afvente og lægge Horten på is, da sagen blev drøftet i økonomiudvalget mandag.

- Vi skal finde ud af, hvor dybt det her stikker, så vi er sikre på, at de har procedurer for, at det ikke kan ske i den afdeling, vi samarbejder med. Vi skal have en forsikring om, at de kan håndtere det. Det er vigtigt at sige, at vi har et krav om, at vores leverandører, uanset hvad de leverer til Aalborg Kommune, ikke bedriver skatteunddragelse, kriminalitet eller hvidvask, siger borgmesteren.

Knæk i tilliden

Andre kommuner, bl.a. Odense, Helsingør og Albertslund, har givet samme tilkendegivelser. Det fremgår af advokatfirmaets hjemmeside, at der er fokus på det knæk i tilliden, der er kommet i samarbejdet med landets kommuner.

"Vi håber på forståelse for processen og understreger, at vi vil gøre vores yderste for at gøre os fortjent til samfundets tillid og sikre, at landets kommuner mv. også i fremtiden kan have tillid til Horten som samarbejdspartner."

Firmaet understreger, at resultaterne fra de igangværende undersøgelser vil blive delt med klienter, kommuner og andre offentlige aktører, når de foreligger. Og at der allerede nu er tiltag og nye retningslinjer på vej i selskabet, "idet vi ikke kan leve med, at der på nogen måde kan rejses tvivl om vores integritet og ansvarlighed."

I Aalborg afviser Lasse Frimand Jensen ikke, at kommunen kan samarbejde med Horten igen, hvis undersøgelserne viser, at der var tale om et broddent kar: "Vi skal have et troværdigt og fair samarbejde med leverandører, uanset om det er rengøring eller advokater. Det vil rykke, hvis ikke vi behandler dem ordentligt," siger han til Nordjyske.

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.