dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Vækst over hele linjen hos Niras
Niras leverede et stærkt regnskab for fjerde år i træk. (Arkivfoto.)
Foto: Jon Nordahl

Vækst over hele linjen hos Niras

Niras beskriver årsregnskabet for 2023 som "solidt". Det bød bl.a. på en rekordindtjening (EBITA) på 167 mio. kroner og en organisk vækst på over ti pct.
25. MAR 2024 9.39

For tredje år i træk realiserede rådgivningsvirksomheden Niras i 2023 en vækst på over ti pct. Det har bl.a. ført til et rekordhøjt driftsoverskud på 167 mio. kr. (EBITA), hvilket svarer til 7,1 pct. af nettoomsætningen. På bundlinjen er der et overskud på 114,9 mio. kr. efter skat hvilket er godt 40 mio. mere end året før. Resultatet er noget ud fra en omsætning på 3,8 mia. kr. mod 3,45 mio. året før, oplyser virksomheden i sit årsregnskab.

Den positive udvikling kan tilskrives vækst på tværs af alle sektorer og markeder. Niras fremhæver dog, at man især i 2023 har øget sine investeringer i strategiske initiativer inden for digitalisering og bæredygtighed, herunder den grønne energiomstilling. I løbet af 2023 er antallet af medarbejdere vokset til cirka 2900 medarbejdere fordelt på 60 kontorer rundt om i verden.

- Vi har haft et særdeles godt år med vækst og robuste finansielle resultater trods udfordrende markedsforhold med høj inflation, hastigt stigende renter samt krig og væbnet konflikt både i Ukraine og Mellemøsten. Væksten er drevet af en fortsat høj efterspørgsel inden for klimatilpasning, grøn omstilling, infrastruktur og life science, hvor kunder på tværs af sektorer og markeder efterspørger løsninger inden for bæredygtighed og har betroet os flere opgaver, siger Carsten Toft Boesen, som er administrerende direktør i Niras. Han fortsætter:

- Vores fokus på organisk vækst og strategiske initiativer, især inden for den grønne omstilling og digitalisering, har genereret tilfredsstillende økonomiske resultater og samtidig bidraget til en mere bæredygtig samfundsudvikling gennem projekter og partnerskaber, siger Carsten Toft Boesen.

Går ind i ny strategiperiode

Med 2023-regnskabet afslutter Niras sin strategiperiode for 2021-2023, hvor selskabet oplyser, at man har nået de fleste af sine strategiske mål.

Niras mener derfor, at virksomheden har et solidt fundament for den kommende strategiperiode for 2024-2026, hvor international vækst samt identitet og kultur er vigtige fokusområder som supplement til vores fortsatte strategiske investeringer i digitalisering og bæredygtig omstilling. Målet er bl.a. at fordoble Niras frem mod 2030 en vækst, man især forventer at realisere på de nordeuropæiske markeder.

- Vi skal byde mange nye kolleger velkommen i de kommende år, både nationalt og internationalt. Vi har derfor fokus på at udvikle og bevare NIRAS identitet og kultur, som er kendetegnet af lav grad af centralisering og en høj grad af autonomi og selvbestemmelse - og undgå de tunge processer og fordyrende bureaukrati, der ofte følger med virksomheder af en vis størrelse, siger Carsten Toft Boesen.

For 2024 forventer Niras fortsat vækst og lønsomhed. Desuden vil man i fortsætte med at investere i bæredygtighed, digitalisering og forretningsudvikling med en forventet stigning i investeringerne i 2024. 

"Vi vil især øge vores engagement og investeringer i vores initiativ til grøn energiomstilling," lyder ambitionen.

Skærmbillede 2024-03-25 kl- 10-32-52 

Nøgletal for Niras' årsregnskab i gennem de seneste år.

amp

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.