dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

To regioner endevender lægers fejl med tillægsydelser

Region Hovedstaden har iværksat øget kontrol, der sidste år bragte 20 mio. kr. tilbage. Region Syddanmark har bedt 107 lægeklinikker om at redegøre for deres ydelsesforbrug.
2. JUL 2024 14.30

REGION HOVEDSTADEN / SYDDANMARK: Region Hovedstaden har skærpet kontrolindsatsen over for praktiserende læger, speciallæger, tandlæger og andre aktører i praksissektoren. Det sker bl.a. som konsekvens af kritik fra Statsrevisorerne og Rigsrevisionen, der har kritiseret regionernes utilstrækkelige kontrol, skriver Berlingske

Den øgede kontrol har bidraget til, at lægerne sidste år måtte tilbagebetale et rekordstort beløb på cirka 20 mio. kr. til regionen. Det viser et notat over kontrolarbejdet i 2023 fra Region Hovedstaden. 

"1.184 kontrolsager vedr. ydere ... har resulteret i tilbagebetaling til regionen på i alt 19.134.486 kr.", står der i notatet. 

Det skal i den forbindelse bemærkes, at der fortsat er et stort antal igangværende kontrolsager for 2023, som ikke indgår i opgørelsen. 

Dog er tallet for 2023 stadig mere end dobbelt så stort som de ni mio. kr. i 2022 og de fire en halv mio. kr. i 2021, fremgår det af notatet. 

- Det er et meget højt beløb. Man kan ikke lade være med at sidde med den tanke, at hvis vi nu ansatte endnu flere til at kontrollere lægerne, hvor meget ville vi så få ud af det, siger Karin Friis Bach (R), formand for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen i regionen, som står i spidsen for samarbejdet med praksissektoren, til Berlingske.

Hun ser det samtidig som et udtryk for, at honorarsystemet er blevet alt for komplekst, og håber, at den kommende strukturreform vil rydde op i junglen af honorarer.

Kræver redegørelse for ydelser

Også i Region Syddanmark har man haft fokus på lægeklinikkers unormale tillægsydelser, skriver TV2 Fyn

107 lægeklinikker skal redegøre for deres ydelsesforbrug i 2023, der blandt andet adskiller sig fra gennemsnittet i regionen.

Efter DR-programmet Kontant om Alles Lægehus reagerede 40 borgere med tip og spørgsmål om uregelmæssigheder. 

På den baggrund har Region Syddanmark iværksat en undersøgelse af alle lægeklinikker i regionen. 

TV2 Fyn kunne for nylig afsløre, at læge Jette Aaen til september skal i retten i en tilståelsessag omkring svindel for 4,2 millioner kroner i sit eget lægehus i Svendborg, der lukkede i 2022. Hun er tiltalt for at opkræve ydelser for 16.540 ydelser, der aldrig har fundet sted. 

Hun er i dag ansat i Alles Lægehus. 

mar

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.