dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Slut med rost praktikforløb for autister i Aarhus

AARHUS: Trods gode erfaringer med bedre trivsel hos 27 ud af 29 specialklasseelever fra deres praktikforløb "Teknologitalenter" i 2020 hos virksomheden Actura har Aarhus Kommune opsagt aftalen, skriver TV2 Østjylland.

I forløbet "Teknologitalenter" til børn i udskolingsalderen med autisme kan eleverne bl.a. lave computerspil og beskæftige sig med programmering og 3D-print. Børnene kan dygtiggøre sig til det, de er særligt optagede af, og det øger deres trivsel. "Min søns trivsel er jo langt vigtigere, end at han får undervisning," siger Julia Stacey til kanalen. Kommunen begrunder nu opsigelsen med hensyn til udbudsregler, og at der ikke er lovhjemmel.

- "Teknologitalenter" er lavet som et praktikforløb efter folkeskoleloven, og der må vi bare konstatere, at flere af de individuelle forløb ikke har levet op til folkeskolens bestemmelser, og det falder alene tilbage på os i kommunen, det falder alene tilbage på PPR, som ikke har fulgt ordentligt op, og det burde de have gjort, siger sekretariatschef i Aarhus Kommune Ole Kiil Jakobsen.

cwa

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.