dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Skandaleramt trafikselskab vinder flexkørselsopgave på Bornholm

KORT NYT28. MAJ 2024 14.01

BORNHOLM: Tre trafikselskaber, Nordian, samt de lokale Dantaxi og Gudhjem Bus, har vundet det kommunale udbud under trafikselskabet BAT om at stå for flextrafik, altså transport af kommunens mest udsatte borgere. Førstnævnte har vundet størstedelen af kørslen, bekræfter Niels Rasmussen, trafikchef hos BAT, over Bornholms Tidende.

Den tildeling vækker opsigt, da Københavns Kommune i august sidste år fik ophævet en tilsvarende kontrakt med Københavns Kommune, da det kom frem at selskabet havde leveret dårlig service ved bl.a. at sætte børn af på forkerte adresser. Hos BAT har man hørt om sagen, men betragter det som udokumenterede påstande, så længe selskabet ikke er dømt.

- Vi kan ikke tage en beslutning på baggrund af, hvad jeg vil kalde rygter. Det, vi har rettet os efter, har været udbudsmaterialet, og her har selskabet levet op til betingelserne og leveret den bedst mulige løsning. Så er det klart, at hvis der senere bliver fremlagt nogle konkrete beviser på, at selskabet har handlet forkert, så vil vi rette os efter det, siger Niels Rasmussen.

Om Nordian ender med kontrakten er dog endnu ikke helt sikkert, da Gudhjem Bus har klaget over forløbet med udbudet. Derfor er underskrivelsen af kontrakten sat på pause indtil 21. juni, hvor det vil blive afgjort, om Nordian vil kunne indgå kontrakt med kommunen.

 

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.