dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Sjællands todelte ambulanceberedskab får mindst otte ekstra ambulancer
De to selskaber indgår i ét samlet beredskab med fælles vagtcentral.
Foto: Region Sjælland

Sjællands todelte ambulanceberedskab får mindst otte ekstra ambulancer

50 flere ansatte hos Ambulance Sjælland og Falck, der nu deler ambulancebetjeningen i regionen.
1. FEB 2024 14.09

SJÆLLAND: Fra i dag er der mindst otte flere ambulancer på gaden, når regionens nye ambulanceselskab, Ambulance Sjælland, i samarbejde med Falck står for kørslen, oplyser Region Sjælland.
 
De to parter kan fra 1. februar sammen mønstre 732 medarbejdere, hvilket er 50 flere end i 2023. 

I Ambulance Sjælland vil der være fokus på at udvikle medarbejdernes kompetencer, så behandling i stigende grad kan foretages i borgernes eget hjem eller i ambulancen på vej til sygehuset. Det var en af grundene til, at regionsrådet i 2020 besluttede at hjemtage dele af ambulancedriften.

Ambulance Sjælland skal køre i de to delområder i Køge og Nykøbing F., mens Falck skal køre i de to øvrige delområder i Holbæk og Slagelse. Delområderne har udgangspunkt i regionens fire akutsygehuse.

De to selskaber indgår i ét samlet beredskab med fælles vagtcentral. Det betyder, at det altid vil være den bedst placerede ambulance, der bliver sendt til ulykkesstedet eller den akut syge patient.

  • Det samlede antal af medarbejdere tilknyttet ambulancetjenesten stiger fra Falcks 682 i 2023 til samlet 732 for Falck og Ambulance Sjælland.
  • Det dækker over medarbejdere, der kører ambulancer (ambulancebehandlere, paramedicinere osv.), sygetransport og de såkaldte avancerede ressourcer som f.eks. akutlægebiler og præhospitale vurderingsenheder.
  • Desuden er der lige nu et historisk højt antal ambulancebehandler-elever under uddannelse.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.