dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Region Syddanmark sender natlægevagten i udbud

Tre modeller for organiseringen af natbetjeningen af lægevagten i Syddanmark undersøges nu.
25. APR 2023 14.10

SYDDANMARK: Efter tidligere aftale med PLO-Syddanmark om at Region Syddanmark overtager betjeningen af lægevagten om natten fra 1. februar, sender regionen nu betjeningen i både udbud og delvist udbud, oplyser regionen. Samtidig skal en tredje model undersøges.

Forslaget blev vedtaget af et stort flertal inklusiv SF og Enhedslisten, der dog stemte imod det fulde udbud. Der er tale om lægevagten i tidsrummet mellem klokken 23.00 og 08.00 alle ugens dage.

Ved et fuldt udbud skal hele natbetjeniningen varetages af en privat leverandør, mens det i det delvise udbud vil være regionens ansvar at organisere og sikre bemanding til sygebesøg. Den tredje model undersøger i stedet muligheden for, at lægevagten om natten varetages af regionen i et selvstændigt vagtlægespor.

I alle modeller vil borgere fortsat kunne møde fysisk op hos vagtlægen om natten, som de plejer, fortæller fungerende regionsrådsformand Bo Libergren (V):

- Modellen handler om den bagvedliggende organisering og vil ikke ændre, hvordan og hvor syddanskerne kan få hjælp af vagtlægen om natten. Borgerne vil altså fortsat kunne møde op på konsultationsstederne på akutmodtagelserne i Odense, Kolding, Aabenraa og Esbjerg, som de kender det.

Region Syddanmark vil træffe beslutning om den endelige model senest 1. oktober 2023.

Fakta om lægevagten kl. 23.00-08.00

I 2022 havde lægevagten i Region Syddanmark i gennemsnit 252 opkald, 37 konsultationer, 47 videokonsultationer og 34 sygebesøg pr. nat. Der har i gennemsnit været syv konsultationer om natten i Aabenraa, hvor der er færrest, og 20 konsultationer i Odense, hvor der er flest.

Kilde: Region Syddanmark

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.