dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Region Syddanmark ændrer kurs: Vil sælge mundbind for millioner
Tre år efter at den første store nedlukning i Danmark blev en realitet som følge af coronaepidemien, står regioner nu tilbage med mundbind, engangshandsker og heldragter, som de ikke kan få brugt.
Foto: Morten Lee Pedersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Region Syddanmark ændrer kurs: Vil sælge mundbind for millioner

Værnemidler, som er tilovers fra coronapandemien, skulle egentlig kasseres. Men nu kan regionen tjene millioner på dem.
13. APR 2023 14.10

SYDDANMARK: Onsdag besluttede politikerne i Region Syddanmark, at de vil forsøge at sælge de værnemidler, som er tilovers fra coronapandemien.

Planen var ellers, at værnemidlerne skulle kasseres, da de ikke kan nå at blive brugt på regionens hospitaler, sygehuse og institutioner, inden holdbarhedsdatoen udløber. Det udtalte Regionen til TV Syd tilbage i marts.

Der er tale om 484 paller af ubrugte værnemidler til en samlet værdi på 34.619.475 kroner, som er tilovers efter coronapandemien. Det er et enstemmigt regionsråd der står bag planen om at de ubrugte værnemidler, nu skal sælges.

Kan sælges trods holdbarhedsdato

I en kommentar til DK Nyt forklarer regionrådsformand i Region Syddanmark, Bo Libergren (V), at værnemidlerne godt kan sælges, selvom de nærmer sig sidste holdbarhedsdato. 

- Vi må i Region Syddanmark ikke anvende værnemidlerne, når først holdbarheden er overskredet. Men hvis andre instanser godt må benytte sig af værnemidlerne, er der intet til hinder for et salg. 

Regionsrådet havde frem til beslutningen en fornuftig drøftelse, og der var enighed om først og fremmest at sælge værnemidlerne. Derudover vil regionen donere dele af dem og også genanvende dem for at udnytte råstoffer på en fornuftig måde. Resten må sendes på forbrændingen, siger Bo Libergren til TV2.

Regionen har allerede modtaget interesserede henvendelser i forhold til salget af værnemidlerne, men Bo Libergren kan ikke sige, hvem der har henvendt sig. Det fortæller han til DK Nyt. 

 

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.