Rådhuskantinen i Nyborg dropper oksekød: Symbolsk, mener fagchef
NYBORG: Af egen kraft har kantinen på Nyborg Rådhus besluttet at droppe oksekød. Beslutningen er dog ikke noget, der batter særlig meget i kommunens klimamål. Derimod er signalværdien stor, mener fagchef for bæredygtighed, Mogens Michael Møller. Det skriver Fyens Stiftstidende.
- Mad fylder meget i klimaregnskabet. Og kantinen viser med al ønskelig tydelighed, at man fint kan spise klimavenligt, tilføjer han til avisen.
Nyborg Kommune har en klimaplan om at reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030 som sit første delmål. Som den grønne udvikling i kommunen er nu, vil Nyborg i runde tal være i omegnen af 175.000 ton CO2 fra målet i 2030. Selv med kantinens beslutning om at droppe oksekød er det urealitisk, at man når målet. Det fortæller formand for klima- og naturudvalget, Per Jespersen (S), til avisen.
lal
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.