dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Otte år lang kontraktperiode sikrer klimavenlige skraldebiler i Næstved
Den nye udbudsaftale på Næstveds affaldsområde er bl.a. kommet i hus pga. en kontraktlængde på hele otte år.
Foto: Næstved Kommune

Otte år lang kontraktperiode sikrer klimavenlige skraldebiler i Næstved

Kommunen valgte en ekstra lang kontraktperiode for at få en aftale med et nyt renovationsselskab i hus. Ifølge borgmesteren har man fundet balancen mellem pris, miljø og kvalitet.

NÆSTVED: For at sænke kommunens CO2-aftryk indgik Næstved sidste år en ny udbudsaftale på affaldsområdet. Aftalen, der løber over otte år, er indgået med Verdis A/S, og den betyder at kommunens skraldebiler fra i dag udleder op til 95 procent mindre CO2. De nye skraldebiler kører nemlig på el og biodiesel.

Som noget nyt for Næstved Kommune løber kontrakten på affaldsområdet i en periode på otte år. Det forklarer borgmester Carsten Rasmussen (S).

En af årsagerne til, at kommunen har valgt en kontraktlængde på otte år, er at det gav tilbudsbyderne ved seneste udbud muligheden for at byde ind med skraldebiler, der er mere klimavenlige. Skraldebiler på el og biodiesel er nemlig væsentlige dyrere end almindelige biler, som kører på fossile brændstoffer.  

- Kontrakten med den nye renovatør er et fint eksempel på, hvordan balancen mellem pris, miljø og kvalitet giver mulighed for grønnere løsninger og skaber en større fleksibilitet, fortæller borgmesteren.

Renovationsselskabet Verdis A/S betjener i omegnen af 100 kommuner med mere end fem millioner indbyggere på tværs af de fire nordiske lande, skriver kommunen.

lal

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.