dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Odense vil have skrappere krav for byggebranchen

KORT NYT8. MAJ 2024 7.11

ODENSE: Byggebranchen er en af de brancher, der udleder mest CO2. Nu stiller Odense Kommune sig bag et nationalt initiativ for at halvere udledningen, når der bygges nyt. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det er sammen med over 500 andre virksomheder, kommuner, rådgivere, bygherrer og NGO'er, at Odense Kommune har skrevet under på et initiativ om endnu skrappere krav til bygge- og anlægsbranchen end dem, der er på vej fra regeringen fra 2025.

Loven lyder i øjeblikket, at byggebranchen må udlede 12 kilo CO2 per nybygget kvadratmeter om året, mens det i 2025 skal falde til 10,5 kilo per nybygget kvadratmeter. Men det er faktisk for slapt, lyder det fra adskillige parter i branchen, der peger på, at gennemsnittet for en nybygget kvadratmeter i Danmark i dag allerede er nede på 9,5 kilo CO2.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.