dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Nyt fjernvarmeanlæg i Esbjerg bliver dobbelt så dyrt som planlagt

KORT NYT17. JUN 2024 10.27

ESBJERG: Byggeriet af det grønne fjernvarmeanlæg i Esbjerg kaldet Fremtidens Fjernvarme ser ud til at blive næsten dobbelt så dyrt som oprindeligt planlagt, skriver JydskeVestkysten. Værket skal levere varme til i alt 26.000 kunder i Esbjerg, Varde og på Fanø.

En række uheldige omstændigheder og benspænd har i flere omgange forhøjet prisen fra anslået 1,2 mia. kr. til nu 2,3 mia. kr., og Din Forsyning har netop ansøgt sine to ejerkommuner Esbjerg og Varde om en bankgaranti på yderligere 309 millioner kroner.
 
- Bestyrelsen for Din Forsyning har allerede vedtaget, at forløbet skal evalueres, når Fremtidens Fjernvarme forventeligt er blevet sat i drift til efteråret i år, siger forsyningsselskabets formand, Kurt Bjerrum (V), der også er gruppeformand for Venstre i Esbjerg Byråd.

dotn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.