Kommunalbestyrelse vil politianmelde brud på tavshedspligten
HADERSLEV: Det er blevet en langstrakt sag om problemer med kreditkort i Haderslev Kommune, som i sidste uge førte til, at man afskedigede direktøren for Børn og Kultur, Charlotte Veilskov.
Nu vil kommunalbestyrelsen have en ny vurdering af, hvor meget der er fortroligt i en konkret sag om Louiseskolen. Samtidig ønsker kommunalbestyrelsen, at økonomiudvalget i Haderslev politianmelder et brud på tavshedspligten, da bilag og en redegørelse fra nogle lukkede møder blev lækket til pressen i sidste uge.
Det skriver Haderslev Kommune i en pressemeddelse.
Et større rod
Problemerne med kreditkort blev opdaget i forbindelse med en sag om misbrug af kreditkort på Louiseskolen, som i december sidste år førte til, at kommunen politianmeldte skolen for misbrug af kreditkort.
Nogle måneder forinden i august fratrådte lederen af Louiseskolen efter at have været sygemeldt siden maj, hvor forvaltningen blev klar over, at der var noget galt med skolens økonomi.
Via aktindsigter konstaterede JydskeVestkysten sidste år, at skolens kreditkort fra oktober 2022 til maj 2023 er brugt 37 gange for i alt 42.400 kroner, men at kommunen kun var i besiddelse af fem bilag.
Siden er det blevet afsløret, at Haderslev Kommune har haft et større rod med omfanget af kreditkort. I december kunne JydskeVestkysten fortælle, at kommunen havde 151 kreditkort, og at flere navne på listen over kreditkortholdere ikke længere var ansat i kommunen.
Ny vurdering
Redegørelsen, som politikerne vil have en ny vurdering af, handler om forvaltningens håndtering af afskedigelsen af den tidligere skoleleder på Louiseskolen.
JydskeVestkysten har tidligere afdækket i den forbindelse, at den tidligere skoleleder i løbet af sommeren 2023 fik en tilbagebetalingsordning i forbindelse med sit exit fra skolen. Hvor stort et beløb, lederen skulle betale tilbage, er uvist.
Hvorvidt redegørelsen omhandler dette, vides ikke, da meget i både redegørelsen og de mere end 700 siders bilag ikke kan offentliggøres på grund af personfølsomme oplysninger, GDPR og lovgivningsmæssige hensyn.
Men det kan ændre sig, hvis man i en ny vurdering finder ud af, at flere oplysninger kan offentliggøres.
lal
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.