dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
ISS skærer stor luns af madspildet i 34 af Bygningsstyrelsens kantiner
ISS har begrænset madspildet i 34 af sine offentlige kantiner med 21 pct.
Foto: ISS

ISS skærer stor luns af madspildet i 34 af Bygningsstyrelsens kantiner

Servicevirksomheden ISS og den statslige ejendomsadministrator og bygherre Bygningsstyrelsen har i løbet af det seneste år reduceret madspildet med 21 pct. på tværs af 34 kantiner
11. MAJ 2023 14.53

ISS, der driver mange af offentlige kantiner, har i samarbejde med Bygningsstyrelsen de seneste år arbejdet målrettet med at reducere madspildet i 34 kantiner i løbet af det seneste år. Den indsats har båret frugt. Da det er lykkedes at skære 21 pct. af madspildet væk på tværs af katinerne der dagligt tilsammen bespiser mere end 5.500 personer. 

Reduceringen i madspildet er bl.a. opnået ved at have fokus på portionsanrettede måltider, bedre sammensætninger af menuer og mere kommunikation til brugerne samt brug af madspildsambassadører i hver kantine, oplyser ISS i en pressemeddelelse.

Hos Bygningsstyrelsen er man ikke overraskende godt tilfreds med reduktionen i madspildet.

- Jeg er stolt af, at vi sammen med ISS har kunnet mindske madspildet på tværs af kantiner i hele landet. Statens Facility Management handler nemlig ikke kun om at effektivisere driften af de statslige arbejdspladser, men i lige så høj grad om at professionalisere og sikre høj kvalitet, fx ved at vi bidrager til, at man når de politiske målsætninger for den grønne omstilling,” siger Mette Balling Lisby, vicedirektør i Bygningsstyrelsen.

Ambitioner om endnu større reduktioner

De 34 kantiner hører alle under ISS’ aftale med Bygningsstyrelsens første udrulning af leverance af serviceydelser til statslige institutioner og styrelser. 

- Vi er meget tilfredse med, at vores dedikerede indsats med at reducere madspild i de 34 kantiner, vi drifter for Bygningsstyrelsen, har båret frugt. En reduktion i madspildet på 21 pct. på ét år er et stærkt resultat, siger Frederik Nexøe-Larsen, Key Account Director i ISS for Bygningsstyrelsen. 

ISS’ ambitioner rækker dog yderligere længere. Målet for virksomheden er at reducere madspild med 50 pvt. inden 2027 på tværs af alle sine 190 kantiner i Danmark.

ISS vandt i 2017 den første udrulning af statens facility management med staten med opstart i 2019. I den leverer ISS ydelser på tværs af hele landet til 31 statslige institutioner herunder services som kantine, rengøring, intern service, udendørsarealer, sikkerhed, vedligehold og affaldssortering.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.