dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
GoCollective skal løse togaflysninger, inden året er omme
Arriva skiftede 16. april navn til GoCollective.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

GoCollective skal løse togaflysninger, inden året er omme

Hvis ikke GoCollective løser problemerne med mange togaflysninger, kan selskabet miste kontrakt.
19. JUN 2024 12.23

Trafikselskabet GoCollective, der tidligere hed Arriva, har fået et skriftligt krav om senest ved udgangen af 2024 at gøre noget ved selskabets mange aflyste tog.

Det er sket under et møde i Transportministeriet onsdag, hvor selskabet skulle redegøre for situationen, oplyser Socialdemokratiets transportordfører, Thomas Jensen, til TV Midtvest.

- For os er det vigtigt, at når vi indgår en kontrakt, skal den også overholdes. Folk skal jo kunne bruge toget uden alle de aflysninger, siger han til mediet.

GoCollective kom ind på det danske marked under navnet Arriva i 2003 efter at have vundet et togudbud af den regionale togdrift i Midt- og Vestjylland og har siden opereret i Danmark.

Kan blive "sat fra bestillingen"

I starten af juni i år aflyste selskabet 80 togafgange i Jylland i løbet af fem hverdage. Det svarer til 16 afgange dagligt. Dengang lød forklaringen, at mange af togene skulle gennemgå et større serviceeftersyn.

GoCollective skal besvare en række spørgsmål, fortæller Thomas Jensen. Det gælder blandt andet, hvor mange aflysninger der har været og hvorfor.

Ved udgangen af året skal det derefter vurderes, om den kontrakt, som selskabet har indgået, er misligholdt. Er den det, kan selskabet blive "sat fra bestillingen", siger Thomas Jensen til TV Midtvest. Eftersom fristudløbet er ved udgangen af året, er der risiko for, at aflysningerne fortsætter året ud, siger han.

16. april skiftede Arriva navn til GoCollective. Selskabet er Danmarks største private operatør inden for bus- og togtrafik. Trafikselskabet blev i maj 2023 købt af kapitalfonden Mutares. Det var årsagen til navneskiftet.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.