dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Entreprenør for Bispebjerg Hospital-byggeri lægger sag an mod Region Hovedstaden
Byggeriet med udvidelsen af Bispebjerg Hospital er år efter tidsplanen. Region Hovedstaden har opsagt kontrakten med den italienske entreprenør, der nu anlægger en voldgiftssag mod regionen. (Arkivfoto).
Foto: Jens Dresling, Ritzau Scanpix

Entreprenør for Bispebjerg Hospital-byggeri lægger sag an mod Region Hovedstaden

Regionen har opsagt kontrakten og vil nu omvendt rejse krav om erstatning som følge af tab for forsinkelsen af byggeriet.

HOVEDSTADEN: Den italienske entreprenør Rizanni de Eccher har nu anlagt en voldgiftssag mod Region Hovedstaden, efter at regionen har opsagt kontrakten med entreprenøren for byggeriet ved Bispebjerg Hospital, skriver TV 2 Kosmopol.

"Der er indleveret et foreløbigt klageskrift. Rizzani havde ikke noget ønske om, at denne situation skulle opstå. Rizzani ønsker rettens ord for, at Region Hovedstadens ophævelse af kontrakt var uberettiget," lyder det i en skriftligt kommentar fra Rizzani de Eccher.

Som tidligere nævnt var entreprenøren uforstående over for ophævelsen og bestred først på ugen grundene til ophævelsen. Regionen traf beslutningen, efter at byggeriet i lange perioder har stået stille og allerede har medført, at man er tre år efter tidsplanen - vel at mærke fire år efter, at byggeriet er begyndt.

Ifølge kanalen vil regionen nu omvendt rejse krav mod entreprenøren, og i en skriftlig kommentar siger direktør i Region Hovedstadens Center for Ejendomme Mogens Kornbo, at et retsligt efterspil er forventeligt ved kontrakter af denne størrelse.

Minister inddrages

I Folketinget inddrager DF nu indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V), og partiets sundhedsordfører Mette Thiesen har sendt en stribe spørgsmål til ministeren, skriver Byggeriets Dagblad Licitiation.

- En af de ting, jeg godt kunne tænke mig at spørge ministeren om, er, om hun ikke grundlæggende mener, der skal noget mere professionel supervision ind over de offentlige byggerier, så det ikke bare er regionen, der står som bygherre, siger Mette Thiesen.

Hun har bedt ministeren om at redegøre for, hvilke initiativer regeringen planlægger at iværksætte for at styrke kompetencerne hos regionerne som bygherrer, sådan at fremtidige offentlige byggeprojekter kan gennemføres inden for budgettet og tidsplanen.

- Der er et eller andet galt, og derfor mener jeg, at ministeren skal komme på banen nu. Vi er nødt til at få kulegravet, hvad er det, der foregår i processerne, når vi ser stort set alle steder i hele Danmark, hvor man har igangsat de her store byggerier, at både tidsplaner og budgetter skrider voldsomt, siger Mette Thiesen.

Indenrigs- og sundhedsministeren oplyser i et skriftligt svar til Licitationen, at hun har noteret sig, at Region Hovedstaden har ophævet kontrakten med totalentreprenøren og i øjeblikket er ved at afklare, hvordan byggeriet af det nye hospital på Bispebjerg hurtigst muligt kommer i gang igen. "Indenrigs- og Sundhedsministeriet er i tæt dialog med regionen om håndtering af den aktuelle situation", skriver ministeren.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.