dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Efterspørgslen på cyberforsikringer vokser kraftigt hos Tryg
Tryg oplever større interesse for virksomheder, der ønsker at tegne en cyberforsikring. (Arkivfoto). - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Efterspørgslen på cyberforsikringer vokser kraftigt hos Tryg

Tryg har oplevet 80 procents vækst inden for cyberforsikringer. Små virksomheder er underrepræsenteret.  
4. JUL 2024 11.19

For en måneds tid siden hævede Center for Cybersikkerhed trusselsniveauet for destruktive cyberangreb fra lav til middel. Og noget tyder på, at danske virksomheder allerede er opmærksomme på, at risikoen for, at de kan blive mål for et russisk hybridangreb, er blevet større.

I hvert fald har forsikringsselskabet Tryg siden 2021 øget sit forretningsomfang med 80 pct., når det gælder cyberforsikringer.

- De fleste erhvervskunder er opmærksomme på de traditionelle risici som indbrud eller brand. Men risikoen for cyberangreb udgør en stigende del af virksomheders samlede risikobillede, og det er der flere og flere, der få øjnene op for. Vi ser i hvert fald ikke en vækst på 80 pct. andre steder, siger Hans Arnum, der er erhvervsdirektør i Tryg.

Han fortæller videre, at det i høj grad er store virksomheder, der tegner cyberforsikringer. Blandt Trygs erhvervskunder er det for eksempel kun syv pct. af virksomhederne med op til ni ansatte, der har en cyberforsikring.

Men forsikringen er ikke mindre relevant, selv om man måske ikke har en trecifret millionomsætning, mener Hans Arnum.

- Alle virksomheder i dag er jo digitale i ret stort omfang. Selv et hotel eller en frisør har jo kundekartoteker, bookingsystemer og faktureringssystemer, og de vil grundlæggende ikke kunne drive deres virksomhed, hvis ikke de systemer fungerer. Det er en ny måde at tænke forsikring og tryghed på, som i højere grad handler om at forebygge og undgå at blive ramt af cyberangreb, siger Hans Arnum.

En cyberforsikring fungerer på en anden måde end et traditionelt forsikringsprodukt. Den indeholder en traditionel forsikring mod driftstab, hvis uheldet skulle være ude. Men der indgår også rådgivning, som skal forhindre, at hackere overhovedet kan få adgang til vitale it-systemer. Og der indgår også et beredskab, der sikrer, at angrebet hurtigt bliver minimeret, og at virksomheden snarest muligt kommer i normal drift igen.


/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.