dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

By & Havn finder rådgiverteam til projekteringen af stor park i Nordhavn

Et team bestående af Opland, Via Trafik og DGE Miljø har vundet projekteringen af Kranparken i Nordhavn, som bliver Nordhavns første større offentlige park på ca. 10.000 kvm.
22. FEB 2023 14.30

Den offentlige udviklingselskab By & Havn, som hovedsageligt er ejet af Københavns Kommune, har fundet det team, som skal stå for projekteringen af den hidtil største park "Kranparken" i bydelen Nordhavn i København. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Valget er således faldet på et team bestående af Opland, Via Trafik og DGE Miljø. Sammen skal de lægge planen for den nue havnepark, som ligger ud til havnen med udsigt til Svanemølleværket og Svanemøllehavnen.

Svanemølleholm i Nordhavn blev før i tiden brugt til at laste og losse grus og stenmaterialer. Men i løbet af de kommende år skal området nu udvikles til et spændende nyt bykvarter omkranset af kanaler og med en stor park på 10.000 kvm. 

Kranparken, der bliver den første større park i Nordhavn, skal udvikles med de to overordnede temaer bynatur og byliv. Det var opdraget i By & Havns konkurrence til rådgiverne, som blev vundet af det ovennævnte team.

- Kranparken har allerede store potentialer i form af placeringen ud til havnen, aftensolen, og de historiske spor fra tiden som industriområde. Nu skal vi sammen med københavnerne finde ud af at udfolde potentialerne, og gøre Kranparken til et sted, der kan benyttes til leg, spil og bevægelse, fordybel¬se, picnic og ”bløde” aktiviteter, siger Rita Justesen, som er chef for planlægning og byrum hos By & Havn.

Teamet skal stå for at udvikle parken sammen med de fremtidige brugere og i samarbejde med By & Havn.

Kranparken forventes færdig i efteråret 2024/foråret 2025.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.