dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Amgros brugte lidt færre penge på medicin i første kvartal

KORT NYT26. APR 2023 9.20

I første kvartal 2023 indkøbte regionerne lægemidler via Amgros for cirka 1,869 mia. kr. Det svarer til et fald på 0,2 pct. (svarende til knap tre mio. kr.) i forhold til samme periode sidste år. Det viser Markedsovervågningen for 1. kvartal 2023, oplyser Amgros i en pressemeddelelse.

Ser man på udgifterne over de seneste 12 måneder, ligger de på cirka 9,275 mia. kr. De er dermed faldet med 0,8 pct. svarende til cirka 78 mio. kr. Samtidig er indkøbet opgjort i mængder steget (Definerede Døgn Doser) i begge perioder med omkring 5 pct. Dermed oplever Amgros gennemsnitligt et faldende prisniveau og dermed en større besparelse. Både set over de seneste 12 måneder, og når vi betragter 1. kvartal isoleret set. 

I første kvartal af 2023 oplyser Amgros, at man har opnået en total rabat på knap 47 pct. i forbindelse med udbud eller forhandling. Det betyder, at de priser, sygehusapotekerne køber ind til, ligger 47 pct under de gældende listepriser (AIP = Apotekets IndkøbsPris), som er de priser, privatapoteker køber ind til). Ser man på rabatten over de seneste 12 måneder, er rabatprocenten på samme niveau, dvs. knap 47 pct. I kroner udgør den samlede besparelse over de seneste 12 måneder cirka 8,1 mia. kr. 

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.