dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
120 ladestandere til elcykler på vej til landets kommuner
Elcykler indeholder et batteri, som skal oplades. Nu er der offentligt tilgængelige ladestandere på vej til landets kommuner.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

120 ladestandere til elcykler på vej til landets kommuner

24 kommuner har fået godkendt ansøgninger om 120 offentligt tilgængelige ladestandere til elcykler.
19. JUN 2024 8.23

24 af landets kommuner har fået godkendt støtte fra EU til at sikre offentligt tilgængelig opladning af elcykler. Dermed er over 120 ladestandere til elcykler på vej. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Det er et led i aftalen om "Grøn omstilling af vejtransporten" fra 2020, hvor der blev afsat 12,2 millioner kroner til offentligt tilgængelig opladning af elcykler. Kommunerne har kunnet søge tilskud til skure og mindre bokse, hvori man kan placere sit cykelbatteri, sætte det i en stikkontakt og låse efter sig.

Afdelingsleder ved Vejdirektoratet Marianne Foldberg Steffensen ser, at interessen for at søge tilskud har været stor uden for de større byer. Her har elcyklen "stort potentiale", mener hun.

- Elcykler kan være en god mulighed for dem, der ellers ikke ville cykle så langt på en almindelig cykel. Med investeringer i opladning og sikker cykelparkering gør vi det mere attraktivt at vælge elcyklen, siger hun i pressemeddelelsen.

Vejdirektoratet har fordelt puljemidlerne efter først-til-mølle-princippet. Der er tale om kommunerne Assens, Ballerup, Egedal, Esbjerg, Favrskov, Frederikshavn, Gribskov, Guldborgsund, Herning, Høje-Taastrup, Kalundborg, Køge, Langeland, Middelfart, Norddjurs, Rebild, Ringkøbing-Skjern, Roskilde, Samsø, Silkeborg, Sønderborg, Tønder, Vejle og Viborg.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.