dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Syddanmark uddanner køkkenansatte i klimavenlig mad
Køkkenansatte på Sygehus Lillebælt i færd med at anrette klimavenlige retter i mindre portioner, så madspildet også mindskes.
Foto: Region Syddanmark/Maria Tuxen Hedegaard

Syddanmark uddanner køkkenansatte i klimavenlig mad

Undervisningen skal bidrage til at mindske regionens CO2-forbrug med 25 procent inden 2025.
1. MAJ 2023 9.04

SYDDANMARK: Region Syddanmark har igangsat et projekt, hvor køkkenansatte på regionens sygehuse og i regionshuset skal lære at lave mad, der belaster klimaet mindre. Projektet kaldes Region Syddanmarks akademi for klimavenlig mad og er blevet til med en bevilling på 500.000 kroner fra regionsrådet. Det oplyser regionen. 

Formålet med projektet er at give køkkenmedarbejderne mere viden og færdigheder til at producere mere klimavenlig mad i deres dagligdag på sygehusene.

Projektet udspringer fra Sygehus Lillebælt, hvor etablering af et klima-akademi for tre år siden har ført til en reduktion af CO2-belastningen fra madlavningen med 27 procent.

Skal udbredes 

Projektet vil nu blive udbredt til alle regionens sygehuse og regionshusets kantine, hvor målet er at reducere klimabelastningen med 25 procent frem til 2025 og reducere CO2-aftrykket og madspild i de enkelte køkkener med fem procent i 2023 i forhold til 2022. Regionen har en overordnet klimamålsætning om at reducere CO2-udledningen fra egen drift med mindst 35 procent inden 2030 i forhold til 2020.

- Det er en rigtig god idé, at ansatte i køkkenerne får mere viden om, hvordan de kan nedbringe CO2-aftrykket fra madlavningen. Det er et godt bidrag til, at vi kan få CO2-forbruget i regionen ned, siger formand Karsten Uno Petersen (S), Udvalget for Byggeri, Indkøb og Grøn Omstilling i Region Syddanmark.

Målet er at nedbringe klimabelastningen på sygehusene og i regionshuset og bidrage til at opnå regionens overordnede klimamålsætning om at reducere CO2-udledningen med mindst 35 procent inden 2030.

hss

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.