dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Store prisstigninger får Esbjerg til at droppe trafikprojekt

Prisstigninger på over ti mio. kr. på anlægsarbejdet stikker en kæp i hjulet på projektet med at forvandle rundkørslen i Tarp til et lyskryds.
8. JUL 2024 12.30

ESBJERG: Markante prisstigninger får nu Esbjerg Kommune til at udskyde et projekt, som skal forvandle en rundkørsel i Tarp til et nyt signalreguleret og firbenet kryds, der skal forbedre trafikafviklingen og skabe en bedre fremkommelighed på en af de største indfaldsveje til Esbjerg. Det oplyser kommunen i en meddelelse.

Beslutningen om at udsætte projektet kommer som følge af store prisstigninger på anlægsopgaven. Det stod klart efter et udbud, hvor entreprenører har kunnet byde ind på opgaven med at udføre den fysiske del af arbejdet.

Oprindeligt blev der i 2020 afsat otte mio. kr. til projektet, og i begyndelsen af året blev Plan & Byudviklingsudvalget orienteret om, at anlægssummen kunne stige yderligere 3,5 mio. kr. på grund af den generelle udvikling i prisniveauet. I det netop afholdte udbud lød det mest favorable bud dog på 18,3 mio. kr., og den uforudsete prisstigning gør at projektet sættes i bero.

Der vil tidligst i 2025 blive taget stilling til, om projektet skal sendes i udbud igen.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.